California Sahil Kasabası Neden Balonları Yasakladı?

California Sahil Kasabası Neden Balonları Yasakladı?


California, Laguna Beach, okyanus çöpüne katkıda bulundukları için balonları yasaklıyor.

Laguna Plajı, Kaliforniya
Fotoğraf: Apu Gomes (Getty Resimleri)

Bu hikaye ilk olarak tarafından yayınlandı Grist. Yapabilirsiniz haftalık bültenine buradan abone olun.

Kaliforniya sahilindeki bir şehirde kutlamalar yakında ikonik, tek kullanımlık bir parti hediyesi olmadan yapılmak zorunda kalacak: balonlar.

Los Angeles’ın yaklaşık 50 mil güneydoğusundaki Laguna Beach belediye meclisi Salı günü oy kullandı. satışını ve kullanımını yasakla elektrik hatlarına çarptıklarında potansiyel yangınlardan kaynaklanan sağlık ve güvenlik risklerinin yanı sıra okyanus çöpüne katkılarından bahseden her tür balon. 2024’ten itibaren, kamu mülklerinde veya şehir etkinliklerinde balon kullanan kişiler, 500 dolara kadar para cezası her ihlal için (Yalnızca kişilerin konutlarında kullanılan balonlar yasaktan muaftır.)

Oylama, balon kullanımını kısıtlamak için ülke çapında büyüyen bir hareketin yanı sıra, plastik pipetler ve çantalar gibi sorunlu tek kullanımlık ürünleri kısıtlamak için daha geniş bir madde bazında yapılan baskının bir parçası. Şimdilik, balonla ilgili çoğu eyalet ve şehir mevzuatı yalnızca kasıtlı bırakma ile ilgili helyum dolu balonlar, ancak uzmanlar, insanlar çevresel sonuçlarını daha iyi anladıkça, doğrudan yasakların ilgi gördüğünü söylüyor. Nantucket, Massachusetts, 2016’da herhangi bir balonu yasakladı havadan hafif bir gazla dolu ve benzeri yerlerde de benzer yasaklar var. Doğu HamptonNew York ve Solana Plajı Ve Encinitas, Kaliforniya.

Kâr amacı gütmeyen çevre kuruluşu Surfrider Foundation’ın CEO’su Chad Nelsen, Grist’e “Okyanusta ve çevrede plastik genellikle daha fazla dikkat çekiyor” dedi. “İnsanların her gün kullandığımız bu tek kullanımlık, tek kullanımlık ürünlere bakması ve sonuçlarını düşünmemesi iyi bir şey.” Surfrider tarafından 2022’de düzenlenen California sahil temizliğinde toplam yaklaşık 2.500 balon toplandığını söyledi.

Balonlar, özellikle helyumla dolu olanlar, genellikle sadece birkaç saatlik kullanımdan sonra okyanus kirliliğine dönüşür. Lateksten yapılmış olanlar — bir tür yumuşak, sentetik veya doğal malzeme yıkmak için onlarca yıl — deniz hayvanları ve kuşlar tarafından yiyecek sanılabilir. Yutulduğunda lateks, kuşların mide boşluklarına uyum sağlayarak besin eksikliğine veya boğulmaya neden olabilir.

İnce metalle kaplanmış bir tür plastik olan mylardan yapılan balonlar temelde asla bozulmaz. Scripps Oşinografi Enstitüsü’nde doktora araştırmacısı olan Kara Wiggin, “Gerçekten zamanın sonuna kadar ortalıkta dolaşıyorlar” dedi. Onlara takılan plastik teller deniz yaşamını boğabilir ve ardından mikroplastikler içme suyunu ve besin zincirini kirleten.

Mylar balonlar ayrıca elektrik hatlarına dolanarak elektrik kesintilerine veya yangınlara neden olabilir. California, Riverside şehrine göre, balonlar birden fazla neden oldu. 1.300 dakika 2021’de kamuya ait su ve elektrik tesisindeki elektrik kesintilerinin sayısı. Diğer şehirler ve kamu hizmetleri raporu binlerce vergi mükellefi her yıl güç kaybediyor Balonlar elektrik hatlarına takıldığında.

Wiggin, balonların toplumun tek kullanımlık ürünlere olan daha geniş bağımlılığının sadece küçük bir parçası olduğunu, ancak onları yasaklamanın “alçakta asılı meyve” olduğunu söyledi. Grist’e, “Bir şeyleri kasıtlı olarak çevreye atmıyoruz, ancak bunu genellikle balonlarla yapıyoruz” dedi. “Bu durdurulması gereken bir uygulama.”

Nelsen var dedi eğlenceyi devam ettirmek için birçok balonsuz yolçoğu düzinelerce kez güvenle yeniden kullanılabilen kağıt tabanlı dekorasyonlar, flamalar, bayraklar, uçurtmalar ve fırıldak dahil. “Deniz yaşamını öldürmeden çocukların doğum günlerini kutlamanın bir yolunu bulalım” dedi.

Bu makale ilk olarak yayınlandı Grist de https://grist.org/cities/heres-why-a-california-beach-town-just-banned-balloons/. Grist, kendini iklim çözümleri ve adil bir gelecek hakkında hikayeler anlatmaya adamış, kar amacı gütmeyen, bağımsız bir medya kuruluşudur. adresinde daha fazla bilgi edinin Grist.org



genel-7