Perakende medyası, reklam değişikliklerinin vektörü

Perakende medyası, reklam değişikliklerinin vektörü


Bu bölümü şuradan dinleyebilirsiniz: spotify – Apple Podcast’leri – Deezer – Google Podcast’leri – oyuncu kadrosu.

Dijital Kültür şu adreste mevcuttur: spotify – Apple Podcast’leri – Deezer – Google Podcast’leri – oyuncu kadrosu.

aynı kategoride

Netflix reklamcılık alanında bağımsız olmak istiyor

Art arda gelen kısıtlamalar, merkezinde dijital teknolojinin kral olduğu yeni tüketim biçimlerinin ortaya çıkmasına neden oldu. E-ticaretteki bu patlama, bir markanın bir perakendecinin çevrimiçi satış sitesinde veya uygulamasında yayınladığı reklamlar olan perakende medyasında büyük gelişmelere yol açtı. Konsept şu anda önemli bir büyüme yaşıyor: göre Pazarlamacının Araç Seti 2023 Kılavuzu de Warc’a göre, küresel perakende medya reklam harcamalarının 2023’te %10,1 artarak 121,9 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Bu kavram nedir? Dijital reklamcılık dünyasını nasıl dönüştürüyor? Reklamverenler, distribütörler ve tüketiciler için faydaları nelerdir? Tüm bu soruları cevaplamak için, Yüzyıl Dijital CitrusAd’da Perakende Ortaklıklar Başkanı Tanguy Le Falher ve Criteo’da Perakende Medya Genel Müdürü Gwenola Coicaud, bu alanda iki uzmanla konuştu.

Dünün konsepti bugün yenilenen perakende medyası

Pazarlama, e-ticaret veya iletişim alanlarında çalışıyorsanız, yakın zamanda meslektaşlarınızla yaptığınız izleme veya sohbetler sırasında “perakende medya” kelimesini okumuş veya duymuş olabilirsiniz. Ancak konsept yeni değil. ” Bildiğimiz distribütörlerin tarihsel dünyasıyla, somut olarak mağazanın dünyasıyla bir paralellik kurarsam, mağazada bir gondol ucu veya bir departman içine yerleştirilmiş bir reklam ile aynı amacı taşıyan bir marka ortaya çıkarmaktır. görünürlüğü ve dolayısıyla satışları “, diye açıklıyor Gwenola Coicaud.

Perakende medya, mağazalarda birkaç yıldır var. Dijital tarafta ise Google’ın geliştirdiği arama ve Facebook, Instagram ve şimdi de TikTok’un popülerleştirdiği sosyal medyanın ardından gelen üçüncü dalgadan bahsediyoruz. ” Dijital perakende medyası oldukça yeni, çünkü teknolojiler o kadar da eski değil. Bu son yıllarda gerçekten hızlandı. Birkaç teknolojik gelişme oldu “diyor Tanguy Le Falher.

Perakende medyası da, özellikle pandemi sırasında tüketici satın alma davranışındaki değişikliklere ayak uydurarak gelişti. Bir ürün elde etmek için akıllı telefonlarına veya bilgisayarlarına yönelme refleksini edindiler. Sonuç olarak, markaların çevrimiçi olarak var olmaları zorunlu hale geldi. Perakende medyası, özellikle bu etkinliğin onlara getirdiği performans nedeniyle, reklamverenlerin yatırımlarında giderek daha fazla ağırlık kazandı.

Perakende medyası: kapsamlı bir reklam formatı yelpazesi

Perakende medyası kavramı net görünüyorsa, bir soru kalıyor: bu reklamlar ekranlarımızda nasıl görünüyor? Birkaç reklam biçimi vardır: bazıları perakendecilerin sitelerinde ve uygulamalarında, diğerleri ise perakendecilerin birinci taraf verilerini kullanan açık web’dedir. Gwenola Coicaud iki senaryoyu birbirinden ayırır. ” Önce sponsorlu ürünlerimiz var. Bunlar, bir distribütör sitesindeki herhangi bir kutucuk gibi görünen yerel kutucuklardır. Bunlar, bir ürünü vurgulamanıza olanak tanır. Bir ürünün dönüşümünü hızlandırmak amacıyla Tıklama Başına Maliyet (TBM) ile açık artırmaya çıkarılırlar. “, o anlatıyor.

Ayrıca, bir markanın mesajını belirli bir sayfa türüne iletmenize izin veren hedefli afişler olan görüntüler de vardır. İçerik statik veya dinamik olabilir. Bir tüketici yeni bir akıllı telefon aramak için bir siteye göz atıyorsa, en son telefonunu öne çıkaran bir Samsung veya Apple reklamı görebilir. Doğru kişiye doğru zamanda doğru mesajı göndermenin bir yolu.

Ana faaliyet alanlarını veya ürünlerini açıklamak isteyen şirketler için başka formatlar da kullanılabilir. Daha sonra reklamlar, bir satıcı sitesinde reklamverenlere ayrılmış, ancak daha eğitici alanlar olan marka sayfalarında veya mağazada alışverişte yayınlanır. ” Site dışı kısım da var, şirketin belirli bir hedef kitleye ulaşmak için distribütörün verilerini kendi ekosisteminin dışında kullanabileceği bu hedef kitle uzantısı. », Detaylar CitrusAd Perakende Ortaklıkları Başkanı.

Bu birinci taraf verileri sayesinde markalar perakende medya stratejilerini yönetebilir ve reklamlarının distribütör sitelerindeki etkisini ölçebilir. Analitik yanına ek olarak, alıcılar ister bir distribütörün sitesinde ister başka bir dijital ağda olsun, hedeflerinin satın alma alışkanlıklarını ve onlara nasıl ulaşacaklarını daha fazla öğrenmek için bu bilgiler yararlıdır. ” Bireyin vizyonu yoktur, distribütör tarafından paylaşılan ve satılan yalnızca toplu verilerdir. “Diyor Tanguy Le Falher.

Markalar, distribütörler ve tüketiciler için faydalar

Perakende medyası, markalardan başlayarak dahil olan her bir oyuncuyla ilgilenir. İkincisi için, ürünlerinin görünürlüğünü artırmanın ve distribütör sitelerinin sayfalarında üst sıralarda yer almanın bir yoludur. Sonuçta, bu daha fazla satış oluşturmaya yardımcı olur.

Distribütörler için perakende medyası, birden fazla reklam formatıyla elde edilen yeni bir finansal şans sunuyor. ” Distribütör sitelerinin, sitelerinde reklam alanı kuran İngiliz pazarlama direktörleriyle bir çalışma yürüttük. Geçen yıla göre gelirlerinin %24 arttığını gördüler », Ayrıntılar Gwenola Coicaud.

Son olarak, perakende medyasının kalbi olan tüketiciler var. Push reklamlar, arama, göz atma ve satın alma yolculuklarıyla doğrudan ilişkilidir ve bu nedenle alakalıdır. Bu nedenle, daha agresif olan ve her zaman yeterli olmayan sözde “klasik” reklamların aksine, alıcılar tarafından mutlaka kötü algılanmazlar. ” Açıkçası, kullanılan araçla ilgili bir kavram var ki bu çok önemli. Çok güçlü bir alaka düzeyi algoritmasına sahip olmanız gerekir, ancak bu, istekle veya İnternet kullanıcısının gezinmesiyle hiper alakalı bir reklam ilişkilendirmesine sahip olmanızı sağlar. », Tanguy Le Falher’i belirtir.

Perakende medyası, distribütörler için bir değişim hızlandırıcı

Yıllar geçtikçe, distribütörler böylece medyaya dönüşmüştür. Bunu anlamak için en popüler e-ticaret sitelerine bir göz atmanız yeterli: Hepsinin, belirli bir ürünü arayan belirli bir kitleye ulaşmak için kullanılabilecek reklam alanları vardır.

Kendilerini yeni teknolojik çözümlerle donatıyorlar ve bu yeni faaliyetin gelişimini hızlandırmak için özel hizmetler geliştiriyorlar. Bu özellikle Amazon için geçerli. Seattle merkezli şirket, “Amazon Reklam” reklam ağı ile dijital reklam geliri pazar payını 2019’dan 2020’ye kadar %7,8’den %10,3’e çıkardı. Bu rakamın bu yıl %14,6’ya çıkarak neredeyse iki katına çıkması bekleniyor. sadece dört yıl

Büyük perakendeciler de e-ticaret devinin izinden gidiyor. 2021’in sonunda Carrefour, şirket ortaklarının daha iyi bir müşteri deneyimi geliştirmesine olanak tanıyan bir platform olan Carrefour Links’i tanıttı.

Tanguy Le Falher için bu dönüşümler, beraberinde gelen tüm reklam formatları ve araçlarıyla perakende medyası tarafından büyük ölçüde hızlandırılıyor. “ Perakendecilerin izleyici kitlesi son yıllarda artıyor” diye hatırlıyor. “Herhangi bir yayıncı gibi, herhangi bir yayıncı gibi, geleneksel perakendeden oldukça farklı olarak ek gelir elde etmeyi mümkün kılan bu kitledir. Toplu dağıtım örneğini alırsak, klasik perakendede marj daha çok %1 ile %2 arasındadır. Çok önemli bir ciro üzerinde ama marj düşük. Perakende medya çok daha yüksek bir marjdır. Kaldıraçlara bağlı olarak %80 ila %90’a kadar çıkabilir. Yani tamamen farklı bir ölçek “, açıklıyor.

Gwenola Coicaud, konu hakkında biraz daha incelikli bir görüşe sahip. ” Distribütörlerin gerçekten medyaya dönüştüğünü söyleyebilirim ama asıl hedefleri ürün satışı ve ürün satışına bağlı ciro elde etmek olarak kalacak. Distribütörlerimizin, özellikle de kullanıcı deneyimine çok odaklanan Fransız distribütörlerimizin, tüketici deneyimi aleyhine reklamları tercih edeceklerinden emin değilim. diye temin ediyor.

Perakende medyası yarın nasıl görünecek?

Hem reklamverenler hem de distribütörler için perakende medyası şimdiden çok sayıda vaat içeren bir kanal gibi görünüyor. Bugün, perakendecilerin sahip oldukları siteler ve uygulamalar üzerinden tüketicilere ulaşmasını sağlıyor. Gelecekte, konseptin evrimi, bağlantılı TV’ler gibi yenilikçi medya aracılığıyla yeni müşterilere ulaşmak olabilir. Ekranın boyutuyla birlikte markaların reklamlarının da ön plana çıkacağını kesin olarak söylemek gerekiyor. Distribütörler için zorluk, birinci taraf verilerini bu ortamlarda kullanılabilir hale getirmektir.

Önümüzdeki yıllarda daha fazla sektör bu verilerden, bu formatlardan ve bu platformlardan yararlanmaya çalışmalıdır. Turizm ve bankacılık, bu yeni reklam türlerinin sunduğu olanaklarla ilgilenen sektörlerden bazılarıdır.

Kesin olan bir şey var ki, perakende medyası büyümesini tamamlamadı. 2027’ye kadar, bu pazarın ağırlığı hala yeni tüketim kalıplarının yönlendirdiği 160 milyar doları aşmalıdır.

Bu bölümü şuradan dinleyebilirsiniz: spotify – Apple Podcast’leri – Deezer – Google Podcast’leri – oyuncu kadrosu.

Dijital Kültür şu adreste mevcuttur: spotify – Apple Podcast’leri – Deezer – Google Podcast’leri – oyuncu kadrosu.



genel-16