Sony, mobil oyun portföyünü genişletmek için Avrupa stüdyosunu satın aldı

Sony, mobil oyun portföyünü genişletmek için Avrupa stüdyosunu satın aldı



Sony’nin mobil işi artık birkaç yıl önceki gibi olmasa da, Japon devi oyun ve film endüstrisinde hesaba katılması gereken bir güç olmaya devam ediyor. Sony, pandemi nedeniyle son birkaç yılda üçlü A oyunları geliştirmesini yavaşlatmış olsa da, bugün mobil oyunlara büyük yatırım yapma taahhüdünde bulunduğunu duyurdu.Sony, PlayStation Studios Mobil Bölümünü oluşturduktan sonra, Rovio’da çalışan gaziler tarafından yönetilen Avrupalı ​​bir geliştirici olan Savage Game Studios’u satın almak için kesin bir anlaşma, Zynga, Supercell, Wargaming, Insomniac ve Kabam.

İlginçtir ki, Helsinki ve Berlin’de ofisleri bulunan Avrupa stüdyosu şimdiden duyurulmamış yeni bir AAA mobil canlı hizmet aksiyon oyunu üzerinde çalışıyor.

Açıkçası, yeni satın alınan stüdyo Sony’nin PlayStation Studios Mobil Bölümü. Savage Game Studios’un yaklaşmakta olan oyununun Japon devinin ünlü IP’lerinden biri olması pek olası olmasa da, Sony’nin nihai hedefinin Uncharted ve God of War gibi serileri mobil cihazlara getirmek olduğunu güvenle söyleyebiliriz.



telefon-1