Microsoft, İngiltere düzenleyicisinin derinlemesine inceleme sinyalleri vermesiyle Activision Blizzard anlaşması için yalvarıyor

Microsoft, İngiltere düzenleyicisinin derinlemesine inceleme sinyalleri vermesiyle Activision Blizzard anlaşması için yalvarıyor


Microsoft, İngiltere’nin Rekabet ve Piyasa Otoritesi’nin (CMA) endişelerini dile getirdiği gibi, Activision Blizzard anlaşmasının devam etmesi için kamuoyu önünde yalvarıyor. Microsoft, bu yılın başlarında Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alma planlarıyla oyun dünyasını şaşırttı, bu şimdiye kadar oyun dünyasının en büyüğüydü. Şimdi düzenleyiciler dikkat çekmeye başlıyor.

bu İngiltere’nin CMA diyor ki “Microsoft’un beklenen Activision Blizzard satın alımının oyun konsolları, çoklu oyun abonelik hizmetleri ve bulut oyun hizmetlerindeki rekabeti önemli ölçüde azaltabileceğinden endişe ediyor.” İlk araştırma aşamasından sonra, CMA, Microsoft’un endişelerine 5 iş günü içinde yanıt verememesi durumunda 2. aşama araştırması dediği şeye geçileceğinin sinyallerini veriyor.

Aşama 2 araştırması, bağımsız bir panelin Microsoft’un anlaşmasını daha ayrıntılı olarak incelediğini ve oyunlar üzerinde kontrolün olup olmadığını görecektir. Görev çağrısı ve World of Warcraft rakiplerine zarar verecek. Yanıt olarak, Microsoft Gaming CEO’su ve Xbox başkanı Phil Spencer, Microsoft’un pozisyonunu açıkladı. bugün bir blog yazısında.

Call of Duty PlayStation’da kalacak.
Resim: Activision Blizzard

Microsoft’un sadece Xbox konsollarının ötesindeki oyun planlarını detaylandıran Spencer, şirketin Xbox Game Pass yaklaşımında “ilkeli bir yol” izleyeceğini ve Görev çağrısı. Microsoft yapacağını söylüyor aşırı izleme, Şeytanve Görev çağrısı tümü Xbox Game Pass’te mevcuttur, ancak aşağıdaki gibi oyunları engellemez Görev çağrısı PlayStation’da mevcut olmaktan.

“Bu anlaşmanın aşağıdaki gibi franchise alabileceğini duyduk. Görev çağrısı insanların şu anda onları oynadığı yerlerden uzakta,” diyor Spencer. “Bu yüzden, daha önce de söylediğimiz gibi, aynı versiyonunu yapmaya kararlıyız. Görev çağrısı oyun başka bir yerde başlatıldığında aynı gün PlayStation’da mevcuttur.”

Spencer, Microsoft’un Activision Blizzard anlaşmasını şirketin 2,5 milyar dolarlık satın almasına benzetiyor. Minecraft. “Oyuncuların bu yaklaşımdan yararlandığını biliyoruz çünkü bunu MinecraftSpencer, birden fazla platformda bulunmaya devam eden ve Mojang’ın Microsoft’a katıldığı 2014’ten bu yana daha da genişleyen bir platform” diyor.

Overwatch, Diablo ve Call of Duty, Xbox Game Pass’te olacak.
Resim: Microsoft

Microsoft ayrıca daha önce oyunların dağıtılmaması gerektiğini savundu. Görev çağrısı rakip konsol mağazalarında, şirket için “karlı olmaz”. Brezilya’nın Ekonomik Savunma İdari Konseyi (CADE) düzenleyicisine sunulan belgelerde şirket, Activision Blizzard oyunlarını rakip konsollarda dağıtmama stratejisinin ancak oyunların çok sayıda oyuncuyu Xbox ekosistemine çekebilmesi durumunda kârlı olacağını söylüyor. bu oyunları rakip konsollarda satmamaktan kaynaklanan kayıpları telafi etmek için gelirde.

FTC, CMA ve Avrupa Komisyonu hala Microsoft’un Activision Blizzard anlaşmasını analiz ederken, Suudi Arabistan bunu yapan ilk ülke oldu. geçen ay satın almayı onaylamak. Microsoft’un anlaşmanın hala 2023 baharında tamamen kapanmasını beklediğini, rakiplerin endişelerini dile getirmesini ve Microsoft’un bu dev satın alma için tartışmasını daha aylar öncesinden beklediğini anlıyorum. Spencer, ilerideki kapsamlı incelemelere açık ve hazır olduğunu söylüyor:

“Bu satın almayı gözden geçirirken düzenleyicilerle şeffaflık ve açıklık ruhuyla çalışmaya devam edeceğiz. Sorulan zor sorulara saygı duyuyor ve memnuniyetle karşılıyoruz. Bugün oyun endüstrisi sağlam ve dinamiktir. Tencent ve Sony de dahil olmak üzere endüstri liderleri, her yerde oyuncuların keyif aldığı diğer eğlence markaları ve franchise’larının yanı sıra derin ve kapsamlı oyun kitaplıklarını genişletmeye devam ediyor. Kapsamlı bir incelemenin Microsoft ve Activision Blizzard kombinasyonunun sektöre ve oyunculara fayda sağlayacağını göstereceğine inanıyoruz.”



genel-2