WhatsApp, Temmuz ayında 23,8 lakh Hint hesabını kapattı, işte bu yüzden

WhatsApp, Temmuz ayında 23,8 lakh Hint hesabını kapattı, işte bu yüzden


WhatsApp, Temmuz ayında 23,8 lakh Hint hesabını kapattı, işte bu yüzden

Mesajlaşma platformu olduğunu söyledi yasak 23.87 yüz binin üzerinde Hint hesaplar Temmuz ayında, 14’ten fazla hesap, kullanıcılardan herhangi bir rapor gelmeden önce proaktif olarak kapatıldı. Temmuz rakamları, mevcut mali yılda şimdiye kadar görülen en yüksek rakamlar.

22 binden fazla Hint hesabı yasaklandı Naber Haziran ayında, şikayet giderme kanalı ve ihlalleri tespit etmek için kendi mekanizması aracılığıyla alınan şikayetler temelinde.

Daha önce, WhatsApp tarafından bu tür 19 lakh hesap Mayıs ayında, 16 lakh hesabı Nisan ayında ve 18.05 lakh hesabı Mart ayında yasaklandı.

Geçen yıl yürürlüğe giren daha katı BT kuralları, büyük dijital platformların (50 binden fazla kullanıcısı olan) her ay uyumluluk raporları yayınlamasını, alınan şikayetlerin ayrıntılarını ve alınan önlemleri belirtmesini zorunlu kılıyor.

Büyük sosyal medya firmaları geçmişte platformlarında dolaşan nefret söylemi, yanlış bilgilendirme ve sahte haberler üzerine eleştiriler aldı.

Zaman zaman, keyfi olarak içeriği aşağı çeken ve kullanıcıları ‘platformdan kaldıran’ dijital platformlar hakkında da endişeler dile getirildi.

Hükümet, büyük teknoloji şirketlerinin keyfi içerik denetimi, eylemsizlik veya yayından kaldırma kararlarına karşı kullanıcılara bir şikayet temyiz mekanizması sunmayı öneren yeni sosyal medya normlarını formüle etmenin ortasında.

WhatsApp aylık uyumluluk raporunda “1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında 2.387.000 WhatsApp hesabı yasaklandı. “Kullanıcılardan herhangi bir bildirim gelmeden proaktif olarak yasaklandık” dedi.

WhatsApp, şikayet kanalı aracılığıyla kullanıcı şikayetlerine yanıt vermenin ve bunlarla ilgili işlem yapmanın yanı sıra, platformda zararlı davranışları önlemek için araçlar ve kaynaklar da kullandığını söyledi.

Meta’nın sahip olduğu platform, en son aylık güncellemesinde, “Özellikle önlemeye odaklandık, çünkü ilk etapta zararlı etkinliğin meydana gelmesini engellemenin, zarar oluştuktan sonra tespit etmekten çok daha iyi olduğuna inanıyoruz.” Dedi.

Kullanıcı güvenliği raporu, alınan şikayetlerin ayrıntılarını ve WhatsApp tarafından gerçekleştirilen ilgili eylemin yanı sıra platformda kötüye kullanımla mücadele için kendi önleyici eylemlerini içerir.

WhatsApp sözcüsü, “En son aylık raporda görüldüğü gibi, WhatsApp Temmuz ayında 2,3 milyondan fazla hesabı yasakladı” dedi.

Hintli bir hesap, +91 telefon numarası ön ekiyle tanımlanır.

“Paylaşılan veriler, WhatsApp tarafından 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında… kötüye kullanım tespit yaklaşımı kullanılarak yasaklanan Hint hesaplarının sayısını vurguluyor, bu da ‘Bildir’ özelliğimiz aracılığıyla kullanıcılardan alınan olumsuz geri bildirimlere ek olarak alınan önlemleri de içeriyor. ,” o dedi.

Temmuz 2022’de 574 şikayet raporu alındı ​​ve 27 hesapta “eylem yapıldı”.

Alınan toplam raporların 392’si ‘yasaklama itirazı’ ile ilgiliyken, diğerleri hesap desteği, ürün desteği ve güvenlik kategorilerindeydi.

“Bir şikayetin önceki bir biletin kopyası olarak kabul edildiği durumlar dışında, alınan tüm şikayetlere cevap veriyoruz. Şikayet sonucunda bir hesap yasaklandığında veya daha önce yasaklanmış bir hesap geri yüklendiğinde bir hesap “işlem yapılır”, ” dedi rapor.

Bilişim bakanlığı, Haziran ayında, sosyal medya platformlarının şikayet görevlileri tarafından yapılan şikayetler veya içerikle ilgili kararlara karşı yapılan eylemsizliklere karşı kullanıcı itirazlarını dinlemek için bir panel öneren taslak kuralları dağıttı.

Bakanlık, şu anda, “aracılar tarafından sağlanan herhangi bir temyiz mekanizması bulunmadığı gibi, yerinde güvenilir bir özdenetim mekanizması da yok” dedi.

Geçen yıl hükümet, dijital aracıları platformlarında barındırılan içerikten daha hesap verebilir ve sorumlu kılmak için BT kurallarını bildirdi.

WhatsApp, “Çalışmalarımızda şeffaflıkla devam edeceğiz ve çabalarımızla ilgili bilgileri gelecekteki raporlara dahil edeceğiz.” Dedi.

FacebookheyecanLinkedin




genel-9