Cloudflare, aşırı sağ web siteleriyle ilişki konusundaki eleştirilere yanıt veriyor

Cloudflare, aşırı sağ web siteleriyle ilişki konusundaki eleştirilere yanıt veriyor



bulut parlaması (yeni sekmede açılır) şirketin trol forumu Kiwi Farms ile devam eden ilişkisi hakkındaki tartışmalara rağmen, hizmetlerini “ayıplanacak” içerik barındırabilecek web sitelerine sunmaya devam edeceğini önerdi.

rağmen CDN (yeni sekmede açılır) ve DNS (yeni sekmede açılır) sağlayıcı, marjinalleştirilmiş sosyal grupları taciz etmesiyle yaygın olarak bilinen foruma yeni bir ad vermeyi reddetti. Blog yazısı (yeni sekmede açılır) konuyu dolaylı olarak ele alır ve saldırgan olduğu bildirilen sitelere güvenlik hizmetleri sağlamaya devam etmek için bir gerekçe sunar.

Geçmişte şirket, 2017’de bir neo-Nazi trol web sitesi ve 2019’da 8chan komplo teorisi forumu da dahil olmak üzere daha geniş toplum üzerinde olumsuz etkisi olduğu görülen müşterilerle ilişkilerini sonlandırdı.

Trol siteleri için çalışma süresi

Cloudflare’a göre, bazı web siteleri iğrenç içerik barındırabilse de, etkili bir şekilde önemli bir internet yardımcı programı haline gelen güvenlik hizmetlerini alıkoymak doğru bir yaklaşım değildir.

“Tıpkı telefon şirketinin korkunç, ırkçı, bağnazca şeyler söylerseniz hattınızı sonlandırmaması gibi, politikacılar, politika yapıcılar ve uzmanlarla istişare ederek, yayınladığınız şeyin aşağılık olduğunu düşündüğümüz için güvenlik hizmetlerini kapatmanın sonucuna vardık. yanlış politika”, kurucu ortağı ve CEO’su Matthew Prince ve Cloudflare Küresel Kamu Politikası Başkan Yardımcısı Alissa Starzak, blog yazısında yazdı.

“Açık olmak gerekirse, daha önce sınırlı sayıda davada yapmış olmamız, yaptığımızda haklı olduğumuz anlamına gelmez. Ya da bir daha asla yapmayacağız.”

Blog gönderisinde ayrıca Cloudflare’in, firmaya, çocuk cinsel istismarı materyali (CSAM) içerdiğine inandığı içeriği kaldırma veya bunlara erişimi devre dışı bırakma hakkı veren veya çocuk cinsel istismarı materyali (CSAM) oluşturulmasını teşvik eden veya reşit olmayanların sömürülmesini teşvik eden kabul edilebilir barındırma politikasından da bahsedilmektedir. .

Şirket ayrıca fikri mülkiyet haklarını ihlal eden web siteleri, uygun yasal işlemlerle karalayıcı veya iftira niteliğinde olduğu tespit edilen siteler ve bu nitelikteki diğer örnekler hakkında da işlem yapacaktır.

Cloudflare’ın duyurusundan bu yana, bazı kullanıcıları Twitter’da hayal kırıklıklarını dile getirdiler ve birkaçı bunu yapmayı seçti. sitelerini taşı (yeni sekmede açılır) yeni bir barındırma sağlayıcısına.

TechRadar Pro Bir yorum için Cloudflare ile iletişime geçti, ancak şirket henüz yanıt vermedi.

  • bu en iyi web barındırma (yeni sekmede açılır) hizmetler genellikle web siteniz için en kaliteli güvenlik eklentilerini içerir





genel-6