Kenya’nın HotelOnline, konaklama yazılım şirketi HotelPlus’ı satın aldı

Kenya’nın HotelOnline, konaklama yazılım şirketi HotelPlus’ı satın aldı


OtelOnlineKonaklama endüstrisinde bir e-ticaret ve dijital pazarlama sağlayıcısı olarak kendini şekillendiren Kenya merkezli Yanolja destekli seyahat teknolojisi ölçeği, 22 ülkede müşterileri olan bir yazılım sağlayıcısı olan HotelPlus’ı satın aldı.

İşlemin tam şartları açıklanmadı, ancak Eric Muliro13 yıl önce Kenya’da HotelPlus’ı kuran , anlaşmadan önce 24 milyon dolar değerinde olan HotelOnline’dan bir ödeme ve 1,9 milyon dolarlık hisse alıyor. Muliro ayrıca HotelOnline’ın baş teknoloji sorumlusu olarak atandı.

HotelOnline, anlaşmanın müşterilerini 2.200’ün üzerinde artırdığını ve ek müşterilere ve ödeme çözümleri, yapay zeka güdümlü fiyatlandırma ve gelir yönetimi gibi benzersiz tekliflere kapı açtığını söyledi.

HotelOnline’ın kurucu ortağı, “Doğu Afrika’nın konaklama endüstrisinde dikkate alınması gereken bir güç yaratarak, her iki şirketin birleşik güçlerinden yararlanırken, müşteri tabanımızı önemli ölçüde artırıyoruz” dedi. Havar BauckTechCrunch’a söyledi.

Bauck, “HotelPlus müşteri tabanı şu anda şirket içi yazılım kullandığından, bu, bulut çözümlerimizle benzersiz bir entegrasyon fırsatı yaratıyor…Başka bir deyişle, HotelPlus müşterileri için büyük bir kazan-kazan durumu yaratıyoruz,” dedi. ile HotelOnline’ı kurdu. Ender Opal 2014 yılında.

Oslo merkezli bir risk sermayesi şirketi ve HotelOnline’da bir yatırımcı olan TRK Group’tan Trond Riiber Knudsen yaptığı açıklamada, “Böyle bir anlaşma, yerel ve kıtasal bir dayanağı olan güçlü bir Afrika seyahat teknolojisi oyuncusu oluşturmaya yardımcı oluyor. Bu, HotelOnline’daki hissemizle katkıda bulunmayı amaçladığımız şeyin önemli bir parçasıdır. Yeni şirkette büyük bir potansiyel görüyoruz ve buradan yola çıkmak için sabırsızlanıyoruz.”

HotelOnline, otellerin daha geniş bir müşteri tabanına ulaşmak için çevrimiçi görünürlüklerini oluşturmalarına ve artırmalarına yardımcı olur. Müşterilerine, mülk yönetim sistemleri de dahil olmak üzere bulut tabanlı dijital araçları kullanarak kendi platformlarında operasyonları yönetme kapasitesi sağlamanın yanı sıra Booking.com gibi dağıtım kanallarında rezervasyon motorlarını dağıtmalarına ve öne çıkmalarına yardımcı olur. Mülk sahiplerine de yönetim hizmetleri sunmaktadır.

HotelOnline, şu anda 27 ülkede 6.000’den fazla müşteriye sahip olduğu Afrika’da, HotelPlus’ın bayi ağından ve büyüyen konaklama endüstrisinden yararlanarak agresif bir genişleme planladığını söyledi. iyileşme pandeminin tahribatından güçlü bir şekilde. Acil planı, güçlü bir pan-Afrika oyuncusu olmak için çalışırken, Doğu Afrika’da ve Nijerya ve Senegal’de baskın bir konum elde etmeyi içeriyor.

“HotelPlus, kıta genelinde bir düzineden fazla ülkeyi kapsayan, yetenekli satış elemanları ve yüksek performanslı bir bayi ağı ile etkileyici bir ticari organizasyon inşa etti. Bu kaynakları entegre etmek, Afrika’daki hızlandırılmış genişlememiz için zemin hazırlıyor” dedi.

Anlaşma, HotelOnline’ın yılın başlarında Softbank ve Booking.com’un desteklediği Güney Koreli seyahat teknolojisi şirketi için Afrika’da bir ilk olan Yanolja tarafından desteklenen A Serisi fonunu kapatmasından aylar sonra geldi. Konaklama, restoran ve rezidanslar için bulut tabanlı çözümler sunan Yanolja, 170 pazarda 43.000’den fazla müşteriye sahiptir.

Yanolja’nın desteğine sahip olmak, HotelOnline’a mevcut ve hedef pazarlarında ölçeklenmesine ve genişlemesine yardımcı olacak anlaşmalar yapmak ve yatırımlar yapmak için mali güç verdi. HotelOnline’ın diğer yatırımcıları arasında Tore Hofstad, Stratel AS ve Nijerya’dan bir grup melek yatırımcı bulunmaktadır.



genel-24