Equinix, Saint-Denis’te iddialı ekolojik vaatlere sahip bir veri merkezinin açılışını yapıyor

Equinix, Saint-Denis’te iddialı ekolojik vaatlere sahip bir veri merkezinin açılışını yapıyor


Veri merkezlerinde uzmanlaşmış bir Amerikan şirketi olan Equinix, 6 Ekim Perşembe günü Paris bölgesinde, Saint-Denis’te yeni bir şirketin açılışını yaptı. Fransız yan kuruluşunun genel müdürü Régis Castagné, kentin sosyalist belediye başkanı Mathieu Hanotin’in huzurunda övündü. Fransa’daki onuncu kurulumunun teknolojik ve ekolojik erdemleri.

Equinix veri merkezi tarafından yayılan ısı, Saint-Denis’te yeniden kullanılacak

PA10″ sadece bir bina değil, teknolojik bir başarıdır genel müdürü heyecanlandırdıekiniks Fransa, veri merkezinin çatısında, Stade de France’a geri döndü.

Aynı kategoride

Foch Hospital, radyolojide devrim yaratan bir yapay zeka ile çalışıyor.

Google Cloud, AI ile geliştirilmiş tıbbi görüntüleme paketini başlattı

Aynı çatıda bir serada kurulmuş birkaç toprak üstü çilek mahsulünün ortasında, Equinix kurulumunun ekolojik performansını vurgulamak istedi. Bütünün çalışmasıyla yayılan ölümcül ısısının geri kazanılması ve bölgesel ısıtma şebekesine yeniden verilmesi için tasarlanmıştır. Régis Castagné’ye göre Fransa’da bir ilk.

yer üstü serayer üstü sera

Veri merkezinin çatısındaki sera, sunuculardan gelen ısıdan yararlanacak. Fotoğraf: Benjamin Terrasson / Century Digital

Saint-Denis’teki gelecekteki Olimpik Su Sporları Merkezini ve yaklaşık 12 hektarı kapsayan Plaine Saulnier uyumlu kalkınma bölgesini ısıtacak. Saint-Denis, Stains, Pierrefitte-sur-Seine, Villetaneuse, Épinay-sur-Seine, Île bölgesel ısıtma birliği Smirec ile Eylül ayı ortasında imzalanan sözleşmeye göre, bu devir 15 yıl boyunca ücretsiz olacak. Saint-Denis, Aubervilliers ve La Courneuve.

10.000 megavat eşdeğeri bu şekilde çalıştırılmalıdır. Veri merkezinin tasarımcısı Benoit Chevalier, bunun 60 m2’lik yaklaşık 1.600 konut biriminin ısıtılmasına tekabül ettiğini söylüyor.

Daha önce bahsedilen şehirleri ve Saint-Ouen-sur-Seine şehirlerini bir araya getiren Plaine Komünü Bölgesel Kuruluşu’nun da başkanı olan Mathieu Hanotin, ” Çok uzun süre ihmal edilen dijital ekonominin ekolojik etkisi bize kendini dayatıyor. “. Bu, en az 2050 yılına kadar karbon nötrlüğünü hedefleyen seçilmiş yetkili için artık önemli bir veri.

Mathieu Hanotin ve Regis CastagneMathieu Hanotin ve Regis Castagne

Solda Saint-Denis belediye başkanı Mathieu Hanotin ve sağda Equinix Fransa’nın genel müdürü Régis Castagné. Fotoğraf: Benjamin Terrasson / Century Digital

Plaine Komünü ve daha genel olarak Seine-Saint-Denis bölgesi birçok veri merkezini kendine çekiyor. Bölümün endüstriyel geçmişi, enerji altyapısının kalitesi ve ağı onu ideal bir yer haline getiriyor. Mathieu Hanotin için ” bölge zaten payını aldı “bu tip endüstriyel kurulum için,” az sosyal fayda ile “.

Equinix binasının çatısında bulunan 430 m2’lik sera ile ” kim zorunda değildi bu gerçeği telafi eder. Isı geri kazanımı da isabetli bir argümandır. Seçilmiş sosyalist zaten artık olmayacağını ilan etti ” bu bölgede bu tür bir sistem olmadan yeni veri merkezleri “.

Régis Castagné’nin kabul ettiği bir gereklilik. İkincisi, şirket yaklaşık yirmi yıl önce bu aynı siteye geldiğinde, enerji verimliliği dışında, her şeyden önce ekonomi endişesiyle ekolojik hususların dikkate alınmadığını kabul ediyor. Bundan sonra tüm yeni yapılar aynı şekilde donatılacak” mümkün olan en erdemli şekilde hareket etmekle yükümlüyüz “, açıklıyor.

Teknolojik performans, ekonomik kalkınma ve ekolojik sorumluluk

Paris bölgesindeki yedi eski veri merkezleri için artık çok geç. Bina tasarımından itibaren ısı geri kazanımı dikkate alınmalıdır. Ancak Régis Castagné, merkezlerinin “Güç Kullanım Etkinliğini” (PUE) her yıl %5 oranında iyileştirmek için çaba gösterilmesini sağlar.

Bu PUE, veri merkezlerinin enerji verimliliğini ölçer. Equinix, PA10’un Fransa’nın en iyilerinden biri olan 1.26 olduğunu ilan ediyor. Ayrıca ısı geri kazanımı bu hesaplamaya dahil değildir. Bu sonuç, ekipmanın minimizasyonu ve Benoit Chevalier’e göre yük oranının optimizasyonu olmak üzere iki ilkenin sonucudur.

Bu ekolojik performansların ötesinde, PA10 iki buçuk katta 5.800 m2’yi temsil ediyor ve 2.100 raf, şirket müşterilerinin sunucularını almaya yönelik dolaplar. Güvenlik ekipleri dışında yedi ila sekiz kişi, her şeyin yolunda gitmesini sağlamak için sürekli olarak olay yerinde bulunuyor.

bir veri salonubir veri salonu

PA10’un veri salonlarından biri. 1.100m2’lik bir alanda on ila on beş müşteriyi ağırlayacak. Fotoğraf: Benjamin Terrasson / Century Digital

Nem, sıcaklık ve elektrik kullanılabilirliği, bir kontrol odasından bir ekran duvarında sürekli olarak izlenir. Sektördeki çoğu şirket gibi, Equinix’in de potansiyel müşteriler nezdinde güvenilirliğini korumak için tesisini haftanın yedi günü, günün 24 saati sorunsuz bir şekilde çalıştırması gerekiyor.

Equinix bu kuruluma 139 milyon Euro yatırım yaptı. Proje ilk olarak Ocak ayında, Fransa’yı Seç etkinliği sırasında, Cumhurbaşkanı’nın bakışları altında sunuldu. Bu vesileyle şirket, önümüzdeki beş yıl içinde Fransa’da toplam bir milyar avroluk yatırım sözü verdi. Söz, 6 Ekim’de PA10’un açılışında yinelendi.



genel-16