Nijeryalı veri ve istihbarat şirketi Stears, Mac VC ve Serena Ventures tarafından desteklenen 3,3 milyon dolar artırdı

Nijeryalı veri ve istihbarat şirketi Stears, Mac VC ve Serena Ventures tarafından desteklenen 3,3 milyon dolar artırdı


London School of Economics’te okurken ve Oxford Üniversitesi, bir grup mezun, Afrika’nın en büyük ekonomisi ve anavatanları Nijerya hakkında veri ve bilgi edinmenin ne kadar zor olduğunu fark etti. Her birinin farklı ancak tamamlayıcı becerileri vardı — Michael Famorotibir ekonomist; Bode Ogunlanabir yazılım mühendisi; Abdul Abdurrahim, bir veri bilimcisi; ve Preston Idehbir şirket avukatı – ve 2017’de Batı Afrika ülkesindeki bilgi ve veriye dayalı içgörü kıtlığını gidermek için bir medya girişimi başlattılar.

Beş yıl sonra, bu başlangıç, Stears, MaC Venture Capital tarafından yönetilen 3,3 milyon dolarlık bir başlangıç ​​turunu duyuruyor. Serena Ventures, Omidyar Group’un Luminate Fund, Melo 7 Tech Partners ve Cascador (Empowering Economic Growth Foundation) katıldı. Bu haber Stears’tan iki yıl sonra geliyor 650.000 $ tohum öncesi fon sağladı. Geçen ay, 60 girişimden biri bazı seyreltici olmayan fonların da dahil olduğu Google for Startups Black Founders Fund 2022 kohortuna kabul edilmek için.

Stears, Nijerya’daki finansal haberlere ve içgörülere odaklanan bir medya yayını olarak başladı. Amiral gemisi abonelik içgörü ürünü Stears Premium, haber ve fikir yazılarından araştırma yazılarına ve derin dalışlara kadar çeşitli içerikler içeriyor ve halkı Nijerya’da işletme ve finans, ekonomi, hükümet ve politika konularında eğitiyor. Yılda 100 dolarlık ürün, tüketiciler, özellikle ülke genelinde finansla ilgili çeşitli kurumlarda çalışan çalışanlar arasında önemli bir kullanıma tanık oldu. Ve bu kurumların daha fazla harcama gücü olduğundan, Stears daha sonra ürünü ekipleri adına abone olmak isteyen işletmelere göre uyarladı. Abonelerinden bazıları, Sterling Bank gibi finansal kurumları ve Sparkle, PiggyVest ve Paystack gibi fintech’leri içerir. Şirket, kullanıcı tabanının aylık bazda %6.5 civarında organik olarak büyüdüğünü ve geçen yıl toplam kullanıcı sayısını ikiye katladığını söylüyor.

“İnsanların ihtiyaç duyduğu bilgi türüne dair güçlü bir anlayışa sahibiz. Ideh, TechCrunch’a bir röportajda verdiği demeçte, bu nedenle odak noktamız, bilgi yayılımını standartlaştırmaya ve müşteriyi göz önünde bulundurarak oluşturmaya odaklanmaktır. “İş modelimizin önemli bir parçası, örneğin tescilli tahmin modelleri gibi yüksek değerli abonelik veri ürünlerini ortaya çıkarmaktır. Tersine, düşük değerli son haber olacak, bu nedenle müşterilerin spektrum boyunca ilerledikçe değişiklikleri harcamaya istekli olmaları. ”

Stears Premium’un yinelenmesi, diğer Stears Pro ve Stears Advisory ürünlerinin tanıtımıyla birlikte, Stears’ın bir veri ve istihbarat şirketine dönüştüğünü gördü. GSYİH ve enflasyon gibi makro trendler ve konular Stears Premium’daki içeriği yönlendiriyor. Öte yandan Stears Pro, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Yabancı Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi ve bilgi çalışanları gibi uluslararası kuruluşlar için pazara giriş, ülke analizi ve dijital ekonomi gibi belirli konular etrafında daha fazla ısmarlama içerik sağlar. analistler, portföy yöneticileri, araştırmacılar ve ekonomistler gibi içlerinde çalışan rolleri içerebilen, çalışmaları için büyük miktarda veri.

Ancak, bir içgörü şirketinden bir veri şirketine geçişini desteklemek amacıyla ve bu yeni yatırımla desteklenen Stears, Pro ürünü için bir strateji değişikliği planlıyor. Şirketin COO’su ve veri bilimcisi Abdulrahim’e göre, veri ekibi, başka hiçbir yerde bulunmayan tescilli ve özel veri kümeleri üretmek için uluslararası kalkınma kurumları ve finans kurumlarıyla birlikte çalışıyor. Bu nedenle Stears, kaynak sağladığı verilerden içgörüleri raporlamak yerine, verileri harmanlamak, derin veri analitiği yapmak ve ticari müşterilerine çeşitli formatlarda sunmak istiyor.

“İş modelimizin önemli bir parçası, yüksek değerli abonelik veri ürünlerini ortaya çıkarmaktır. Ve ilerledikçe, bu müşteri grubu için daha az özel çalışma yapacağız ve aynı sektörle ilgili genel verilere daha fazla odaklanacağız,” diye ekledi Ideh, Stears’ın Pro ürünüyle izlediği yöne. “Yani çıktıdaki fark öyle ki, geçmişte raporlar yayınladık, ancak gelecekte muhtemelen veri beslemeleri yayınlayacağız. Böylece, daha az metin ağırlıklı yayıncılık yolu ve bilgi çalışanları ve kuruluşları için önemli olan sektörler hakkında daha fazla tahmin ve tahmin.”

Stears’ın danışmanlık şapkasını taktığı ve ana kapsamı etrafında üçüncü taraf projeleri üstlendiği ürün olan Stears Advisory, şirket Pro ve Premium’u ikiye katlamayı planladığı için arka koltukta oturuyor. CEO Ideh, farklı ortaklar tarafından desteklenen bir araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) koluna benzettiği Danışmanlık ürününün, Stears’ın veri toplama ve analiz ile denemeler yapmasına izin verdiğini ve daha fazla içgörü elde etmek için temel teşkil ettiğini, ancak ölçeklenebilir olmadığını ve eksik olduğunu açıkladı. girişim destekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu yinelenen gelir türü.

Stears

Resim Kredisi: Stears

Şimdiye kadar, şirketin stratejisi işe yarıyor gibi görünüyor. Kurumsal müşteriler, 2021’de %45 olan gelirlerin artık %75’inden fazlasına katkıda bulunuyor. Ayrıca, 2022’deki yarı yıllık gelirler 2021’deki tam yıllık gelirleri çoktan aştığından, gelirlerin geçen yıla göre ikiye katlanmasını bekliyor. Bu, 80’e kıyasla 2021 mali yılı ile 2020 mali yılı arasında gelir artışı yüzdesi.

Bir veri ve istihbarat şirketi olarak Stears, bir medya veya teknoloji şirketi olsaydı dikkat çekecek siyasi projeleri takip etmeye teşvik edildiği tatlı bir noktada bulur. 2019 yılında şirket, Nijerya’nın ilk gerçek zamanlı seçim veritabanı. 2 milyondan fazla Nijeryalı genel seçimleri izlemek için kullandı. Ideh, şirketinin Nijerya’nın 2023 seçimleri beklentisiyle bu kez daha fazla veri seti ve işlevsellik ile seçim veri sitesini yeniden başlatmayı planladığını söyledi.

“Bloomberg özünde bir veri şirketidir; Stears’ın Afrika’nın Bloomberg’ini inşa etmesi konusunda her zaman sesini yükselten Ideh, seçimlere nasıl yaklaştıklarını seviyoruz ve 2019’daki yaklaşımımız da onlar tarafından yönlendirildi. “Bu bizim için büyük bir açık veri çabası ve aynı zamanda Nijerya’da şu anda eksik olan çok önemli bir veri doğrulama biçimi olduğu için yoklama konusunda da heyecanlıyız. Ve böylece seçim dönemi boyunca, kamuoyu sorunları hakkında bir fikir edinmek ve daha sağlam sonuçlar elde etmek için güçlü veri zihniyetlerini kullanarak Nijerya’da istatistiksel olarak temsili anketler düzenleyeceğiz.

Ideh’e göre, tohum yatırımı Stears’ı Nijeryalı bir içgörü şirketi olan v2.0’dan Afrika’ya odaklanan bir veri şirketi olan v3.0’a götürecek. Şirket, yatırımı veri toplama ve analitik yeteneklerini geliştirmek, veri bilimcileri, veri analistleri ve sektör analistlerini işe almak ve Kenya üzerinden doğu Afrika’ya, aynı adı taşıyan ülke üzerinden Güney Afrika’ya ve Mısır üzerinden kuzey Afrika’ya genişletmek için kullanmayı planlıyor.

Baş yatırımcı MaC Venture Capital’in kurucu ortağı ve genel müdürü Marlon Nichols, yatırımla ilgili olarak “Afrika ilk insanlara ev sahipliği yapıyor ve şimdi iş dünyasının bir sonraki sınırı” dedi. “Birçok çokuluslu şirket ve hükümet bunun bir gerçeklik olduğunu anlıyor. Ayrıca, birçok Afrika ülkesinin benzersiz iş süreçlerine tabi olduğunu ve diğer şeylerin yanı sıra, düşük GSYİH ile sonuçlanan nakit temelli ekonomiler olduğunu da takdir ediyorlar. Stears, Afrika ülkeleri ve şirketleri ile ticaret ve daha derin iş ilişkilerinin kilidini açmak için gereken özel ve doğru verileri sağlamak için benzersiz bir konuma sahiptir.”



genel-24