Meta Quest Pro VR başlığı, Microsoft’un yardımıyla süper üretken olabilir

Meta Quest Pro VR başlığı, Microsoft’un yardımıyla süper üretken olabilir



Microsoft, uzaktan çalışma yazılımlarından bazılarını meta veri deposuna getiriyor. Microsoft ve Meta, son Meta Connect 2022 etkinliği sırasında üretkenlik odaklı yeni bir VR ve AR ortaklığına girdiklerini duyurdular.

Haberle ilgili bir blog yazısında, Microsoft yazdı (yeni sekmede açılır) pandemi sonrasında işyeri ortamları geliştikçe, zamana uyum sağlamanın önemli olduğunu. Şirket, topladığı son verilere “Z kuşağının yüzde 50’sini ve Y kuşağının yüzde 50’sini gösteriyor. [envision] işlerinin bir kısmını metaverse’de yapıyor [within] Önümüzdeki iki yıl.” Bu bağlamda Microsoft, Meta’nın üretkenlik odaklı VR ve AR’de bir dayanak oluşturmasına yardımcı olmak için kendi HoloLens/karma gerçeklik çabalarının ötesine geçiyor.

“Önümüzdeki aylar” içinde, Microsoft’un “dördü”iş ve üretkenlik araçları (yeni sekmede açılır)” hem Quest 2 VR kulaklığına hem de yeni duyurulan Meta Quest Pro’ya (uzun zamandır beklenen Project Cambria’nın resmi adı) gidecek. Araçlardan bazıları, Microsoft Teams ile entegrasyonun yanı sıra çeşitli iş uygulamaları için destek içerir.

Uzaktan çalışma desteği

Daha kesin olmak gerekirse, şirketler ekliyor Microsoft Ağ (yeni sekmede açılır) Quest kulaklıklarına. Bu özellik, kişilerin sanal toplantı odaları olan Horizon Workrooms’ta gerçekleştirilen Teams toplantılarına katılmalarına olanak tanır. Meta Avatarlar aracılığıyla başkalarıyla etkileşime girebilecek ve sanal araçlar aracılığıyla beyin fırtınası yapabileceksiniz.

Görünüşe göre Quest cihazları, Microsoft 365 paketindeki tüm uygulamaları destekleyecek. Duyuruda özellikle Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve SharePoint desteğinden bahsedilir, ancak OneDrive veya OneNote için hiçbir şey belirtilmez. belirten raporlar da vardır. (yeni sekmede açılır) uygulamalar özel VR sürümleri olmayacak. Bunun yerine uygulamalar, Progressive Web App (PWA) teknolojisi aracılığıyla yapılan masaüstü sürümünün doğrudan bir bağlantı noktası olacaktır. Windows 365, Quest kulaklıklarında da desteklenecek ve kullanıcıların kişiselleştirilmiş ayarlarla tamamlanmış bir Bulut PC’yi yayınlamasına olanak tanıyacak.

Güvenlik de dikkate alınmaktadır. Microsoft Intune ve Azure Active Directory, Quest başlıklarını destekleyerek BT ​​uzmanlarının cihazları “Quest for Business aboneliği ile” korumasına olanak tanıyacak. Daha basit bir ifadeyle Intune, şirket verilerini korumak için donanımın yönetilmesine yardımcı olurken, Active Directory yazılımı siber saldırılara karşı korur.

Uzaktan çalışma entegrasyonlarının dışında, her iki şirket de Xbox Cloud Gaming’i Meta Quest Store’a getirme planından kısaca bahsetti. Başlığın içine, Xbox Game Pass’e ve sahip olduğunuz oyunlara erişmenizi sağlayan dev bir ekran yansıtılacaktır, ancak bu, tüm görünümü kapsamaz. Tiyatrodaki bir sinema perdesini düşünün.

Xbox Game Pass Ultimate gibi hizmetlerin desteklenip desteklenmeyeceği bilinmiyor. Daha fazlasını öğrenebilmek için Microsoft’a ulaştık. Geri haber alırsak bu hikaye güncellenecek

Hololens’in potansiyel sonu

Açıklamayı gözden geçirdikten sonra elimizde tek bir soru kaldı: Hololens’e ne olacak?

Hololens, Microsoft’un kendi karma gerçeklik kulaklıklarını almasıdır, ancak hiçbir zaman gerçekten çıkmadı. Bu teknolojinin şu anki durumu biraz gizemli. Bu senenin başlarında, Microsoft’un HoloLens 3 üzerindeki tüm çalışmaları geliştirmenin ortasında hurdaya çıkardığı raporları çıktı. Ancak daha sonra şirket, bu iddiaların abartılı olduğunu ve Hololens’in ABD Ordusu için yeniden tasarlandığını söyledi. Tabii ki, şirket IVAS’ı açıkladı (Entegre Görsel Artırılmış Sistem) Eylül ayı başlarında ABD ordusu için.

Bu nedenle, tüketiciler ve işletmeler için sanal gerçeklik söz konusu olduğunda, Microsoft, donanım üzerinden yazılım aracılığıyla destek sağlamakla daha çok ilgileniyor gibi görünüyor. Hololens, niş kullanımların dışında şimdi gerçekten gitmiş olabilir.

TechRadar’ın Meta Connect 2022 etkinliğinin kapsamını kontrol ettiğinizden emin olun. Daha önce bahsettiğimiz Quest Pro’nun resmi açıklaması gerçekten harika görünen ama herkes için olmayabilir kulaklık.



genel-6