Bankalar ve Big Tech, dolandırıcılıkla mücadele konusunda daha fazla rehberlik istiyor, diyor rapor

Bankalar ve Big Tech, dolandırıcılıkla mücadele konusunda daha fazla rehberlik istiyor, diyor rapor


Bankalar ve Big Tech, dolandırıcılıkla mücadele konusunda daha fazla rehberlik istiyor, diyor rapor

Bankalarteknoloji ve telekom İngiltere’deki şirketler, düzenleyicileri ve yasa koyucuları, tespit edip durdurabilmeleri için müşterilerle ilgili anonimleştirilmiş verileri paylaşmalarını kolaylaştırmaya çağırıyor. dolandırıcılık daha hızlı, yayınlanan bir rapor söyledi.

Banka dolandırıcılığı Bankacılık lobisi grubu UK Finance bu ay yaptığı açıklamada, İngiliz tüketicilere bu yıl şimdiye kadar yaklaşık 610 milyon sterline (684,36 milyon $) mal olduğunu ve ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu söyledi.

Bankalar, dolandırıcılıklara karşı savunmalarını zaten geliştirdiler, ancak endüstri kuruluşu Stop Scams UK ve Royal United Services Institute tarafından hazırlanan bir rapor, gizlilik yasasıyla ilgili karmaşık yönergelerin ve süreçlerin, şirketlerin dolandırıcılığı durdurmak için veri paylaşmasını zorlaştırdığını söyledi.

Ayrıca Okuyun

Büyük Teknoloji enerji krizini göz önünde bulunduran AB telekomünikasyon şirketleri, paylaşılan ağ maliyetleri için çağrıda bulunuyor
Big Techamp39'un işe alım dondurması, ABD'deki yeni başlayanlar için zengin yetenek havuzunun kilidini açıyor

İngiltere, çevrimiçi ortamda zararlı içerikle başa çıkmak ve mali düzenleyicilerin dolandırıcılıklara karşı daha sert önlemler almasına yardımcı olmak için bir ‘çevrimiçi güvenlik faturası’ önerdi.

Bankalar, tasarının, yeni dolandırıcılık türlerini daha hızlı tespit etmek için anonimleştirilmiş müşteri verilerini – veya söz konusu olduğunda kişiyi tanımlamayan verileri – paylaşmalarına izin verme konusunda daha net bir rehberlik içereceğini umuyor.

HSBC, Lloyds, NatWest, Barclays ve TalkTalk’u içeren Stop Scams UK başkanı Ruth Evans, “Veri paylaşımını geniş ölçekte kullanacaksak, gizlilik yasasının yorumlanmasıyla ilgili rehberlikte orantılı ve mantıklı değişiklikler çağrısında bulunuyoruz” dedi. , Meta ve Google.

Raporda, düzenleyici müdahale riski ve yasa kapsamında neye izin verildiğine dair netliğin olmaması girişimi bastırıyor ve veri paylaşımına izin verildiğini ve hatta teşvik edildiğini netleştirmek için politikada değişiklikler yapılması gerekiyor.

Geçen ay, yaşam maliyeti krizinin finansal dolandırıcılıkların sayısında artışa yol açması nedeniyle, Stop Scams UK’nin dolandırıcılık ihbar hattına daha fazla banka katıldı.

Ancak, anonimleştirilmiş verilerin paylaşılması konusunda daha fazla kesinlik talep eden bankalar, gizlilik gruplarının muhalefetiyle karşı karşıya.

FacebookheyecanLinkedin




genel-9