Daha iyi “gündelik siber güvenlik” için hükümetin yol haritası

Daha iyi “gündelik siber güvenlik” için hükümetin yol haritası

Raylar üzerinde bir dolandırıcılık önleyici filtre, bir siber puanın kurulması veya hatta ek araçlar. Dijital Geçiş ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakan Delegesi Jean-Noël Barrot, La Défense’nin Ile-de-France bölgesindeki şirketleri ve idareleri bir araya getiren bu site olan Siber Kampüs’e yaptığı gezi sırasında hükümetin yeni siber güvenlik yol haritasını sundu. .

Genel halkı koruyun

Kendilerini günlük siber kötü niyetli davranışlara karşı korumak için halka sunulacak basit ve etkili araçlara gurur veren bir dizi önlem. Bu çabalardan Guillaume Poupard geçen Haziran ayındaki son Uluslararası Siber Güvenlik Forumu’nda değinmişti. Merkezi yönetimin ve hayati öneme sahip operatörlerin ötesinde, zaten daha iyi silahlanmış olan Anssi’nin başkanı, devlet tarafından yapılanlar gibi “servis siber güvenliği” için yalvarmıştı.Aktif Siber Savunma Büyük Britanya’da, genel halka veya hedeflenen yararlanıcılara yönelik bu ücretsiz araç ve hizmet yelpazesi.

Dolayısıyla bu strateji bugün Fransız yönetimine ilham veriyor. Böylece, cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Emmanuel Macron’un programında duyurulan bir dolandırıcılık karşıtı filtre devreye giriyor. Bir sonraki yaz tam olarak faaliyete geçmeden önce 2023 yazına kadar beta sürümünde mevcut olmalıdır. Dijital İşlerden Sorumlu Bakan Delegesi, “İnternet kullanıcılarını gerçek zamanlı olarak uyaracak ve kötü amaçlı sitelere karşılık gelen İnternet adreslerini önleyici olarak filtreleyecek basit, isteğe bağlı ve ücretsiz bir araç” olacağını belirtiyor.

Kamu yararına çalışan grup Cybermalveillance tarafından çeşitli idarelerin (dolandırıcılığın bastırılması, İçişleri ve hatta Fransız siber itfaiyeci Anssi) yardımıyla koordine edilen yeni araç, öncelikle kimlik avı sitelerine, sahte çevrimiçi satış sitelerine karşı koymaya çalışacak. hatta sahte finansal yatırım siteleri, en sık görülen ciddi dolandırıcılıklardır.

“Güvenli hizmetim” ve ardından Cyberscore

Aynı şekilde, kamu yetkilileri, bir yıl içinde, İnternet kullanıcılarının sitelerdeki ve sosyal medyadaki verilerinin güvenlik seviyesini bilmelerini sağlayan, Anssi tarafından nitelikli bir hizmet sağlayıcı tarafından yapılan denetime dayalı bir siber puan uygulamasını hazırlamaktadır. Bakan, kullanılan ağların “gıda ürünleri için beslenme puanı gibi” olduğunu hatırlıyor. Parlamento kabul etmişti Şubat 2022’de 1 Ekim 2023’te yürürlüğe girecek olan büyük dijital platformlara getirilen bu yeni yükümlülük.

Siber skorun gerçekleşmesini beklemek zorunda kalırsak, “Güvenli hizmetim” uygulamasının Kasım ayı sonuna kadar çalışır hale gelmesi gerekiyor. Anssi tarafından geliştirilen bu proje, kamu görevlilerinin web siteleri, mobil uygulamalar veya API’ler gibi çevrimiçi kamu hizmetlerini kolayca güvence altına almasına ve onaylamasına izin vermelidir.



genel-15