E-ticaret: Sarenza el değiştiriyor, made.com maliyetleri durduruyor

E-ticaret: Sarenza el değiştiriyor, made.com maliyetleri durduruyor


E-ticaret sektöründeki iki hareket, güçlü eğilim değişikliklerini göstermektedir.

Beaumanoir tekstil konusunda uzman bir grup, ayakkabı ve giyim satışında e-ticaret uzmanı Sarenza’yı satın aldığını duyurdu. Bu nedenle Monoprix, Fransa’daki giyim pazarındaki liderlerden birini satıyor. Beaumanoir Group’un İnternet teklifinin geliştirme stratejisinin bir parçası olan bir birleşme.

Saint-Malo grubu bu satın almada dijital dönüşüm mantığında dört segmentte konumlanma fırsatı görüyor: La Halle ile “bütün aile için” düşük fiyatlarla moda; Cache-Cache, Bonobo ve Bréal ile sözde “erişilebilir” moda; Morgan ve Caroll ile çok kadınsı ve daha şehirli “erişilebilir premium”; ve son olarak, Sarenza ile ayakkabı ve online moda.

Sarenza, Fransız e-ticaret dünyasında öncü bir şirkettir. 17 yıl önce kurulan şirket, 2018 yılında Monoprix’e satıldı. Şirketin 200 çalışanı var. Sarenza, 1999’da yaratılan ve 2009’da Amazon’a 1,2 milyar dolara satılan Amerikan Zappos modeline göre üç kurucu tarafından yaratıldı.

Bu satın alma, e-ticaretteki bazı maceraların çok daha kötü sonlandığını bize unutturmamalı. Bu, yöneticileri ve hissedarları alıcı bulamayınca havlu atmaya karar veren İngiliz mobilya satıcısı Made.com’un durumudur.

Düşen siparişler, enflasyon ve tedarik zincirlerinin küresel olarak bozulması bu başarısızlığın nedenleri arasındadır.

Ancak şirket, Haziran 2021’deki halka arzından bu yana ekonomik bir gerileme yaşadı. Hisse senetleri, yılın başından bu yana değerinin %99’undan fazlasını kaybetti.



genel-15