Twitter Doğrulama sızıntısı, yeni sistemin sesini korktuğumuzdan daha kötü hale getiriyor

Twitter Doğrulama sızıntısı, yeni sistemin sesini korktuğumuzdan daha kötü hale getiriyor



Bir şekilde duymadıysanız, Elon Musk Twitter’ı satın aldı ve sosyal medya sitesinin işleyişinde büyük değişiklikleri duyurmaya ve uygulamaya başladı bile. En tartışmalı olanlardan biri, Twitter Doğrulaması’nın ücretsiz bir özellikten ücretli bir özelliğe geçeceğidir, ancak değişiklik ilk düşündüğümüzden daha da kötü olabilir: mavi onay işaretini almak artık herhangi bir gerçek doğrulama gerektirmeyebilir.

ABD Baş Editörümüz Lance Ulanoff, Musk’ın değişikliklerinin neden Twitter’ı mahvedeceğine ilişkin açıklamasında, mavi onay işareti için ödeme yapılması gereken bazı sorunların altını çizdi.

İlk olarak, Netflix, HBO Max ve diğer en iyi akış hizmetlerinden farklı olarak Twitter kendi içeriğini oluşturmaz, bunu sağlamak için kullanıcılarına güvenir. YouTube’dan farklı olarak, içerik oluşturucuların Twitter’dan para kazanmaları için uygulama içi bir yol yoktur. Etkili bir şekilde, değişiklik, Twitter’ın en değerli varlıklarından (en iyi yaratıcılarından), karşılığında hiçbir şey almadan Twitter’ı daha iyi hale getirme ayrıcalığı için ödeme yapmalarını isteyecektir.

İkincisi, ayda 8 $ (yaklaşık 7 £ / 12.50 AU $) çok fazla olmasa da, şu anda doğrulanmış birçok kişinin ödemeye istekli olacağından daha fazla. Bazı politikacıların ve diğer hükümet hesaplarının ayrı bir ücretsiz doğrulama benzeri işaret alacağı bildiriliyor; ancak ödeme yapmayan bilim adamları, gazeteciler ve diğer güvenilir kaynaklar, botlar, yalancılar ve spam hesapları denizinde bir kez daha öne çıkmak için mücadele edecek.

Ama bu yeterince kötü değilse, sızdırılan iç belgelere göre New York Times (yeni sekmede açılır)Twitter Blue ve Twitter Verification’ın birleştirilmesinin ardından, abonelerin mavi onay işaretini almak için kimliklerinin doğrulanması gerekmeyecek.

Eğer doğruysa, kötü bir aktörün sahte bir hesabı doğrulamasını engelleyen tek şey, ayda 8 dolarlık bir ücrettir. Olmadıkları biri gibi davranarak kaos yaratmak isteyen veya şüpheli olmayan kurbanlardan değerli bilgiler veya para çalan bir dolandırıcılık kurmak isteyen insanlar için 8 dolar ödenmesi gereken küçük bir bedeldir.

Elbette, her dolandırıcı çalıştırdıkları her hesap için öksüremez, ancak tek bir Doğrulanmış hesabın insanları kandırmak ve dolandırmak için doğrulanmamış hesaplardan oluşan bir ordudan çok daha fazla gücü olabilir – çoğu insan makul bir şekilde Doğrulanmış bir hesap bekleyebilir. hakiki olmak.

Bu değişikliğin bir kısmı, bugün (4 Kasım) sosyal medya şirketinde açıklanması beklenen büyük işten çıkarmalar olabilir. Twitter, çalışan sayısını tahmin edildiği gibi büyük ölçüde kesiyorsa, kalan kişiler artık Twitter Doğrulama sistemini mevcut haliyle yönetemeyebilir. Twitter Blue abonelerine anında bir onay işareti sunan bu daha basit yöntem, çok daha az gözetim gerektirecek ve daha küçük personel sayılarıyla yönetilmesi daha kolay olacaktır.

Sızdırılan tüm bilgilerde olduğu gibi bu haberi de bir tutam tuzla almamız gerekiyor. Neyin sızdırıldığı veya Elon Musk’ın tweetleri ne olursa olsun, şirket resmi olarak ayrıntıları ortaya koyana kadar Twitter Doğrulama ve Twitter Blue’nun nasıl değişeceğini bilemeyiz (ki bunun 7 Kasım Pazartesi günü olmasını bekliyoruz).

Ancak, The New York Times’ın uyardığı değişiklikler gerçekleşirse, Musk’ın doğrulama için ödeme yapmanın “botları ve trolleri yenmenin tek yolu (yeni sekmede açılır)” Hata. Bu, botları yenemez, onları güçlendirir.





genel-6