ISRO, Özel Fırlatma Aracı Agnibaan’a Roket Sistemi Sağlıyor

ISRO, Özel Fırlatma Aracı Agnibaan’a Roket Sistemi Sağlıyor


Hindistan Uzay Araştırmaları Teşkilatı (ISRO), ülkede inşa edilen özel bir fırlatma aracını desteklemek için ilk kez bir roket sistemi sağladı.

Chennai merkezli uzay teknolojisi girişimi Agnikul Cosmos, ilk uçuş sonlandırma sistemini (FTS) 7 Kasım’da ISRO’dan, tek pencereli özerk bir devlet kurumu olan IN-SPACE’in (Hindistan Ulusal Uzay Geliştirme ve Yetkilendirme Merkezi) desteğiyle aldı. özel sektör uzay temelli faaliyetlere izin verir ve denetler.

Merkezi burada bulunan ulusal uzay ajansı Cuma günü yaptığı açıklamada, “Resmi devir olayı, Agnikul’un fırlatma aracı ‘Agnibaan’da bu sistemlerin arayüzlenmesi, taşınması ve kullanılması ile ilgili çok sayıda etkileşim turunun doruk noktasını işaret ediyor.

“Bu aynı zamanda, Hindistan’da inşa edilen özel bir fırlatma aracını desteklemek için ISRO’nun araçları için kullanılan bir sistemin tedarik edildiğini ilk kez gösteriyor. Paket, SDSC SHAR’dan fırlatılması planlanan tam kontrollü yörünge altı fırlatıcıları için kullanılacak. , Sriharikota” dedi.

Agnikul’a göre, Agnibaan son derece özelleştirilebilir, 2 aşamalı bir fırlatma aracıdır 4 Kasım’da, ISRO’nun fırlatma araçlarının geliştirilmesi için önde gelen Merkezi olan Vikram Sarabhai Uzay Merkezi (VSSC), Agnikul tarafından geliştirilen bir roket motorunun sıcak testini kolaylaştırdı. Evren.

VSSC, Agnilet Engine’in Dikey Test Tesisi, Thumba Ekvator Roket Fırlatma İstasyonu (TERLS), Thiruvananthapuram’da 15 saniyelik sıcak testini başarıyla gerçekleştirdi.

Test, Hintli uzay girişimlerine IN-SPACE aracılığıyla ISRO’nun tesislerini kullanma fırsatı sağlamak için ISRO ve Agnikul Cosmos arasında imzalanan bir MoU’nun parçası olarak gerçekleştirildi.

Agnilet, itici gaz olarak sıvı oksijen ve havacılık türbini yakıtı kullanan rejeneratif olarak soğutulmuş 1.4 kN yarı kriyojenik bir motordur. Bu motorun son teknoloji 3D baskı teknolojisi ile gerçekleştirildiği belirtildi.

Agnikul, “Patentli teknoloji tabanlı tek parça, tamamen 3d baskılı, 2. aşama yarı kriyo motorumuz Agnilet’in bir versiyonunu VSSC’de başarıyla test ettiğimizi duyurmaktan onur duyduk,” diye tweet attı Agnikul.

“Bu, kurum içi teknolojimizi doğrulamanın yanı sıra, roket motorlarının nasıl profesyonel düzeyde tasarlanacağını, geliştirileceğini ve ateşleneceğini anlamamız için de büyük bir adım. Agnikul için unutulmaz bir gün!”,


Ortaklık bağlantıları otomatik olarak oluşturulabilir – ayrıntılar için etik bildirimimize bakın.



genel-8