Cisco, 600 milyon dolarlık yeniden yapılandırma planını duyurdu

Cisco, 600 milyon dolarlık yeniden yapılandırma planını duyurdu


Yayınlanan bir belgede (pdf) Çarşamba günü Cisco, ” organizasyonu yeniden dengeleyin ve kilit öncelikli alanlarda yeni yatırımlara olanak sağlayın “. 600 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olan şirket, faaliyetlerinin yeniden düzenlenmesi için işten çıkarmalar ve gayrimenkul değişiklikleri yapacak.

İşten Çıkarmalar ve Cisco’nun Şimdiye Kadarki En Büyük Üç Aylık Geliri

Teknoloji devi tarafından yayınlanan belgenin detayında bütçe kesintilerinin iş gücünün %5’e varan kısmını etkileyebileceği belirtiliyor. Cisco, Temmuz ayı sonuna kadar 83.000’den biraz fazla kişiyi istihdam etti. Şirket ayrıca San José genel merkezindeki birçok ofisi ve gayrimenkulü elden çıkardı.

aynı kategoride

Amazon: İşten çıkarmalar 2023’e kadar devam edecek

Bu yeniden yapılandırma planı, şirketin son mali çeyrekte elde ettiği etkileyici mali sonuçları açıklamasının ardından geldi. Cisco CEO’su Chuck Robbins bir konferansta en son üç aylık gelirin şirket tarihindeki en büyük gelir olduğunu söyledi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6’lık artışla ciro 13,6 milyar dolara ulaştı. CEO’ya göre Cisco, eksikliklerin etkisini hâlâ hissediyor, ancak bunlar ilerledikçe hafifliyor.

Yönetici, çalışanlara ve hissedarlara güven vermek için yeniden yapılanma kelimesini vurguladı, ” Bunu, maliyet tasarrufuna dayalı bir iş gücü eylemi olarak düşünmeyin. Daha çok bir yeniden dengeleme. İşimize bir bütün olarak baktığımızda, daha fazla yatırım yapmak istediğimiz alanlar var. “. Şirket, özellikle güvenlik konusunda gelişmeye devam etmeyi ve bulut için daha fazla ürün üretmeyi istiyor.

Krizden etkilenen teknoloji sektörünün devlerinin açıklamalarıyla uyumsuz bir açıklama. Meta son zamanlarda 11.000’den fazla kişiyi işten çıkardı. Amazon, işten çıkarmaları ve işe alımların geçici olarak askıya alınmasının uzatılmasını açıklamak için alışılmadık bir ekonomik ortama işaret etti. Enflasyona ek olarak, jeopolitik bağlam, Lyft gibi çeşitli oyuncular, pandemi sırasında çok fazla işe alım olduğunu kabul ediyor.



genel-16