Uçak içi 5G aramaları ve verileri yeni kararla Avrupa’da gerçeğe dönüşebilir

Uçak içi 5G aramaları ve verileri yeni kararla Avrupa’da gerçeğe dönüşebilir


Avrupa Komisyonu, Avrupa havayollarının uçak içi 5G bağlantısı sunmaya başlaması için kapıyı açıyor. kuruluş duyurdu, uçak içi 5G ve “önceki mobil teknoloji nesilleri” için belirli bir spektrum tahsis ederek. Yolcular, daha sonra uydu aracılığıyla yer tabanlı ağlara bağlanan yerleşik bir pico-cell baz istasyonuna bağlanacak. Çağrıların, metinlerin ve verilerin hepsinin desteklenmesi bekleniyor.

AB komisyon üyesi Thierry Breton, “5G, insanlar için yenilikçi hizmetler ve Avrupalı ​​şirketler için büyüme fırsatları sağlayacak” dedi. “Süper hızlı, yüksek kapasiteli bağlantının sunduğu olanaklar söz konusu olduğunda gökyüzü artık bir sınır değil.” Komisyonun duyurusu, 5G hizmetlerinin yolcular için tam olarak ne zaman sunulabileceğine dair ayrıntılar sunmuyor.

“Gökyüzü artık bir sınır değil”

Geçmişte yolculara uçuş sırasında cihazlarını “Uçak Moduna” almaları söylenmiş olsa da, son yıllarda kurallar gevşetildi. 2014 yılında Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı kılavuzunu güncelledi havayollarının güvenlik için yolcularının modu kullanmasını istemesine gerek olmadığını söylemek. Uçak Modu genellikle hücresel bağlantıyı sınırlar, ancak genellikle diğer kablosuz teknolojilere izin verir Wi-Fi ve Bluetooth gibi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, uçak içi 5G’nin kokpit iletişimi için kullanılanlardan farklı frekanslar kullanması nedeniyle herhangi bir güvenlik sorunu yaratması beklenmiyor. anlatır Telgraf. Telefonlar 5 GHz ve üzeri spektrumu kullanırken, uçaklar bağlantı için 4.2-4.4 GHz aralığını kullanır.

ABD’de 5G ile hava yolculuğu endüstrisi arasındaki ilişki, havayollarının bu yılın başlarında havalimanlarının yakınında yeni 5G spektrumunun kullanıma sunulmasının hassas uçak içi ekipmanı bozma riski taşıdığına dair endişelerini dile getirmesiyle daha gergin hale geldi. Spektrumun kullanıma sunulmasının önümüzdeki yılın ortasına kadar gerçekleşmesi bekleniyor ve havayollarına uçaklarını kullanılan frekanslara duyarlı olmayan ekipmanlarla yenilemeleri için zaman tanıyacak. Bloomberg notlar FCC’nin 2020’de “güvenlik ve ulusal güvenlik gerekçeleriyle” muhalefet nedeniyle uçak içi hücresel bağlantıya izin verme planlarından vazgeçtiğini söyledi.



genel-2