Tim Cook ve Joe Biden, TSMC fabrikasında ‘Amerika’da üretim’ çipleri planlıyor

Tim Cook ve Joe Biden, TSMC fabrikasında ‘Amerika’da üretim’ çipleri planlıyor


Tim Cook ve Joe Biden, TSMC fabrikasında 'Amerika'da üretim' çipleri planlıyor

ABD Başkanı, tedarik zinciri kargaşasının ortasında Çin’e bağımlılığı azaltma teklifinde bulundu. Joe Biden ve Elma CEO Tim Cook Phoenix, Arizona’da yeni bir işlemci fabrikası açtıktan sonra ABD’de üretilen çipleri kullanmaya başlamayı planladığını duyurdu.

“Bu çipler güç verecek iPhone’lar ve Tim Cook’un onaylayabileceği gibi MacBook’lar. Apple, tüm gelişmiş çipleri denizaşırı ülkelerden satın almak zorunda kaldı. Şimdi onların tedarik zincirlerinin çoğunu burada, evde yapacağız.” Biden çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’nin Arizona fabrikasında düzenlenen bir etkinlik sırasında söylendi (TSMC).

TSMC Arizona’nın 2024’te N4 proses teknolojisi üretimine başlaması planlanan ilk fabrikasına ek olarak, TSMC ayrıca 2026’da 3nm proses teknolojisi üretimine başlaması planlanan ikinci bir fabrikanın inşaatına başladı.

Ayrıca Oku

Intel, Ohio'da yeni çip üretim tesisi planlıyor Rapor
Intelamp39'un 20 milyar Ohio fabrikası, dünyanın en büyük çip fabrikası olabilir

TSMC yaptığı açıklamada, bu iki fabrika için toplam yatırımın yaklaşık 40 milyar dolar olacağını ve Arizona tarihindeki en büyük doğrudan yabancı yatırımı ve ABD tarihindeki en büyük doğrudan yabancı yatırımlardan birini temsil edeceğini söyledi.

TSMC Başkanı Dr Mark, “Tamamlandığında, TSMC Arizona, ABD’deki en gelişmiş yarı iletken proses teknolojisini üreten ve önümüzdeki yıllarda yeni nesil yüksek performanslı ve düşük güçlü bilgi işlem ürünleri sağlayan ABD’deki en yeşil yarı iletken üretim tesisi olmayı hedefliyor” dedi. Liu.

Sahanın inşasına yardımcı olan 10.000’den fazla inşaat işçisine ek olarak, TSMC Arizona’nın iki fabrikasının, 4.500 doğrudan TSMC işi dahil olmak üzere, 10.000 yüksek ücretli yüksek teknoloji işi yaratması bekleniyor.

Tamamlandığında, TSMC Arizona’nın iki fabrikası yılda 600.000’den fazla gofret üretecek ve tahmini son ürün değeri 40 milyar dolardan fazla olacak.

Tören sırasında TSMC, önde gelen yarı iletken proses teknolojisinin üretimini desteklemek için tasarlanmış altı yarı iletken aracı tanıttı.

TSMC CEO’su Dr CC Wei, “Bu proje, TSMC’nin işbirliğimizi ilerletmek ve yeniliği ortaya çıkarmak için müşteriler, tedarikçiler ve ortaklarla oluşturduğu Büyük İttifakın gerçekten bir kanıtıdır” dedi.

Ağustos ayında Biden tarihi 280 milyar dolarlık anlaşmayı imzaladı. Cips ve Bilim Yasası yerli yarı iletken üretimini artırmak için 52 milyar $ içeren yasaya.

Cips ve Bilim Yasası, Biden yönetiminin çip üreticilerini rotayı tersine çevirmeye ve ABD’de fabrikalar inşa etmeye ve Çin’e bağımlılığı kesmeye teşvik etme iddiasıdır.

Cook, kaydettiğimiz ilerlemenin elma silikon cihazlarımızı dönüştürdü.

TSMC etkinliğinde “Durup düşündüğünüzde, çip teknolojisinin başarabilecekleri olağanüstü. Ve şimdi, pek çok insanın sıkı çalışması sayesinde, bu çipler gururla ‘Made in America’ olarak damgalanabiliyor” dedi.

FacebooktwitterLinkedin




genel-9