Vodafone, 2023’e kadar MMS’i aşamalı olarak kaldıracak

Vodafone, 2023’e kadar MMS’i aşamalı olarak kaldıracak

Vodafone, birçok kişinin bildiğinden ve kullandığından emin olduğu bir hizmete yıllar sonra son veriyor.

SMS kelimesi tek başına birçok insanı nostaljik yapar. Kısa mesaj servisi – SMS “Kısa Mesaj Servisi” anlamına gelir – WhatsApp gibi İnternet sağlayıcıları giderek artan bir şekilde yerini almadan önce birçok kişi için tercih edilen iletişim aracıydı. Bunun nedenlerinden biri de SMS ile uzun mesajların sorun olmasıdır. Ayrıca hizmet ile emoji veya resim göndermek mümkün değildir. Bunun için MMS – “Multimedya Mesajlaşma Hizmeti” hizmetine ihtiyacınız var. İşte Vodafone’da kaldırılmak istenen de tam olarak budur.

Vodafone’da MMS için kapalı

2022’de SMS 30. yaş gününü kutladı. Telekomünikasyon sağlayıcısı Vodafone, SMS kardeş MMS’in kullanımdan kaldırıldığını duyurmak için bunu bir fırsat olarak değerlendirdi. Çünkü Almanya’da birkaç milyon kişi hala SMS ile mesaj gönderirken, bu artık MMS için geçerli değil gibi görünüyor.

Ocak 2023’ten itibaren hizmet buna göre sona erecek; En azından Vodafone müşterileri için. Bugünlerde pek çok kişi resimlerini ve videolarını WhatsApp, Telegram veya Signal gibi haberciler aracılığıyla ücretsiz olarak gönderiyor. MMS mesajı göndermenin mobil veri ağını kullanmadığı doğrudur. Bir MMS’in maliyeti 30 ila 50 sent arasındadır.

Diğer sağlayıcılar davayı takip ediyor mu?

Telekom’un mu yoksa O2’nin mi aynı şeyi yapacağı henüz kesin olarak bilinmiyor. Telekom, en az 2024 yılına kadar MMS kullanmaya devam etmeyi planladığını zaten duyurdu. O2 henüz yorum yapmadı.

Ayrıca ilginç: Büyük videoları bu şekilde kolayca gönderebilirsiniz

Buna göre, bu sağlayıcılarla – bu arada Vodafone müşterilerine de MMS göndermek mümkün. Gürültülü Tel tarifesi Daha sonra tek kullanımlık şifre ile SMS yoluyla bir bildirim alacaklar. O zaman MMS’i çevrimiçi olarak görüntülemek ve hatta indirmek mümkün olmalıdır.



genel-25