Facebook Ana Meta’nın Gözetim Kurulu, 2022’nin 3. Çeyreğinde Politika Uygulamasını Artırdı

Facebook Ana Meta’nın Gözetim Kurulu, 2022’nin 3. Çeyreğinde Politika Uygulamasını Artırdı


Bağımsız kuruluş Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Facebook ana şirketi Meta Platformlarının üçüncü çeyrekte gözetim kurulundan ikinciye göre daha fazla tavsiye uyguladığını söyledi.

Gözetim kurulu, 30 Eylül’de sona eren çeyrekte dünyanın dört bir yanındaki Facebook ve Instagram kullanıcılarından çeyrek milyondan fazla başvuru aldı.

Akademisyenlerin, hak uzmanlarının ve avukatların yer aldığı panel, şirket tarafından küçük bir dilim çetrefilli içerik moderasyonu temyizinde karar vermek için oluşturuldu, ancak site politikaları hakkında da tavsiyelerde bulunabilir.

Politika önerileri bağlayıcı değildir, ancak Meta’nın bunlara normalde 60 gün içinde yanıt vermesi gerekir.

Gözetim kurulu, bir önceki çeyrekte yüzde 21 olan tavsiyelerin yüzde 27’sinin üçüncü çeyrekte Meta tarafından tamamen veya kısmen uygulandığını söyledi.

Bu ayın başlarında, uygulamanın güçlülere ayrıcalık tanıdığını ve ticari çıkarların içerik kararlarını etkilemesine izin verdiğini söyleyerek, Meta’nın yüksek profilli kullanıcıları kurallarından muaf tutarak sistemini yenilemesini tavsiye etti.

Çapraz kontrol adı verilen düzenleme, ünlülere, politikacılara ve diğer etkili kullanıcılara ait milyonlarca Facebook ve Instagram hesabı için bir yaptırım incelemesi katmanı ekleyerek, şirket politikalarını ihlal eden içerikleri yayınlamaları için onlara ekstra alan sağlıyor.

Temmuz ayında Meta ayrıca, otantik bilgi kaynaklarındaki iyileşme ve COVID-19 hakkındaki genel farkındalık göz önüne alındığında, mevcut yaklaşımındaki değişiklikler hakkında gözetim kurulunun görüşünü istedi.

İlgili bir haberde, Meta’nın Gözetim Kurulu Çarşamba günü, Nijerya’da bir kiliseye düzenlenen ve en az 40 kişinin ölümüne neden olan saldırının korkunç sonuçlarını gösteren Instagram’da paylaşılan bir videoyu kaldırma kararını bozdu.

Video, 5 Haziran’da Nijerya’nın güneybatısındaki Owo’da meydana gelen kilise saldırısının sonrasını gösteriyordu. Meta daha önce, kullanıcı tarafından eklenen hashtag’lerin şiddeti yüceltmek ve acıyı en aza indirmek olarak okunabileceğini söyleyerek videoyu kaldırdı. Kullanıcı, kaldırma işlemine karşı bağımsız kurul nezdinde itirazda bulunmuştur.

© Thomson Reuters 2022


Apple, bu hafta yeni Apple TV ile birlikte iPad Pro (2022) ve iPad’i (2022) piyasaya sürdü. Gadgets 360 podcast’i olan Orbital’deki iPhone 14 Pro incelememizle birlikte şirketin en son ürünlerini tartışıyoruz. Orbital şu ​​adreste mevcuttur: spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcast’leri, Apple Podcast’leri, Amazon Müzik ve podcast’lerinizi nereden alırsanız alın.

Ortaklık bağlantıları otomatik olarak oluşturulabilir – ayrıntılar için etik beyanımıza bakın.



genel-8