Microsoft, Windows 11 22H2 güncellemesinin artık GPU’nuzla iyi çalıştığını söylüyor

Microsoft, Windows 11 22H2 güncellemesinin artık GPU’nuzla iyi çalıştığını söylüyor

Eylül ayında piyasaya sürülen Windows 11 22H2 güncellemesine rağmen, Microsoft onu bazı sistemlere tam olarak sunmaya daha yeni başlıyor. Uzun zamandır beklenen yama, görünüşe göre ekran kartlarıyla pek iyi çalışmadı ve oyunlarda performansı düşürdü. Ancak, işletim sisteminin en son sürümünü indirmek nihayet güvenli olabilir gibi görünüyor.

Ödeyebileceğiniz en iyi grafik kartını satın aldıktan sonra ihtiyacınız olan son şey, bilgisayarınızın işletim sisteminin yeni donanımınızın keyfini çıkarmanıza engel olmasıdır. Ne yazık ki, bu, Windows’un en son sürümüyle birlikte çok sık hale gelen bir şeydir.

Kasım ayına kadar Microsoft, Windows 11 22H2 güncellemesinin GPU’nuz için kötü olduğunu ve Ryzen CPU’ları etkileyen diğer sorunların yaşam döngüsünün başlarında hasara yol açtığını onayladı.

Neyse ki, bu baş ağrıları geçmişte kaldı (şimdilik). Microsoft yakın zamanda destek sayfasını güncelleyerek ‘KB5020044’ yamasının grafik kartı performansını olması gereken yere geri getirdiğini belirtti (aracılığıyla BleepingBilgisayar). Windows Update’in size sunması 48 saati bulabileceğinden, güncelleştirmenin hemen sunulmasını beklemeyin.

Yakında çıkacak olan ilk DirectStorage oyunlarıyla, Windows 11 yakında güneşe kavuşabilir. Steam Donanım Araştırması dikkate alınacak bir şeyse, oyuncular arasında en popüler işletim sistemi olarak Windows 10’u ele geçirmesi biraz zaman alacaktır.



oyun-2