Meta, Microsoft, Amazon, TomTom ve Linux Foundation, açık harita ürünleri geliştirmek istiyor

Meta, Microsoft, Amazon, TomTom ve Linux Foundation, açık harita ürünleri geliştirmek istiyor


İnovasyonu teşvik etmeyi amaçlayan açık kaynak projelerinde uzmanlaşan Linux Vakfı, 15 Aralık’ta prestijli ortaklar Meta, Microsoft Amazon Web Services (AWS) ve TomTom ile yeni bir organizasyon olan Overture Maps’in kurulduğunu duyurdu. Amacı, birlikte çalışabilir ve açık bir veri tabanına dayalı kartografik araçlar geliştirmektir.

Herkes için haritacılık

TomTom bunu herkesten daha iyi biliyor, bir zamanlar cihazları sayesinde GPS navigasyon dünyasına hakim olduktan sonra, Hollandalı şirketin yerini büyük ölçüde akıllı telefonlar ve her şeyden önce hegemonik bir oyuncu olan Google aldı. Mountain View projeye katılmazsa, Overture Maps bu hakimiyete meydan okuyabilir. TomTom Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Harrell, maruz açıkça vakfın hırsı, ” gezegendeki en akıllı haritayı oluştur “.

aynı kategoride

Oculus’un eski teknik direktörü John Carmack, artık Meta’nın danışmanı olmak istemiyor

Bunu başarmak kolay değil. Linux Foundation’ın direktörü Jim Zemlin, şuna dikkat çekiyor: Fiziksel çevreyi ve dünyadaki her topluluğu haritalamak […] hiçbir kuruluşun tek başına yönetemeyeceği son derece karmaşık bir sorundur “.

Katılımcılar, Overture Haritalarında güçlerini birleştirerek, OpenStreetMap gibi önceden var olan projeleri kullanarak veya belediye planlama departmanlarınınki gibi açık erişim bilgilerinden yararlanarak veri alabilecekler. Aralarında tartıştırabilecek, birleştirebilecek, kontrol ettirebilecek, ortak diyagramlar oluşturabilecektir.

Bu taban, katılımcıların kendi departmanları içinde haritalama araçları geliştirmelerini kolaylaştıracaktır. Eşleme verileri, Nesnelerin İnterneti (IoT), spor saati, otonom araba, lojistik kategorisine giren cihazlar da dahil olmak üzere çok sayıda uygulamaya güç sağlar.

Overture, 2023’ten itibaren ilk eserlerini teslim etmek istiyor

Meta, meta veri deposu için bile kullanmak istiyor. Şirketin Kart Mühendisliği Müdürü Erik Solem, ” Overture, birlikte çalışabilir açık harita verileri sağlayarak içerik oluşturucular, geliştiriciler ve işletmeler tarafından oluşturulmuş açık bir meta veri deposunun temelini oluşturur. “.

Overture, adından da anlaşılacağı gibi, ilk dört şirketin ve Linux Vakfı’nın ötesinde açık olmak istiyor. Diğer yapılar, şirketler veya vakıflar katılmaya davet edilecektir. Örgütün somut hedefleri hakkında bir takvim ortaya konmuştur. 2023’ün ilk yarısından itibaren yollar ve binalar hakkında temel bilgileri içeren bir veri seti yayınlanacak. Daha sonra navigasyon, 3B gösterimler vb. ile kademeli olarak genişletilecektir.



genel-16