Recall.ai, şirketlerin sanal toplantı verilerinden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olur

Recall.ai, şirketlerin sanal toplantı verilerinden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olur


İşlerinin büyük bir kısmını sanal toplantılar yoluyla yapan kuruluşlar için, söylenen her şeyi kaydetmek için yalnızca kayıt yapmak veya not almak yeterli değildir. Bazıları, verileri yakalamak için kendi toplantı entegrasyonlarını oluşturur, ancak bu, zaman alıcı ve maliyetlidir. geri çağırma şu anda Zoom, Google Meet ve Microsoft Team ile çalışan birleşik bir API ile yardımcı olur ve (diğer kullanım durumlarının yanı sıra) CRM’leri otomatik olarak dolduran veya destek çağrıları sırasında müşteri temsilcilerini yönlendiren uygulamalar oluşturmak için kullanılabilir. San Francisco merkezli startup, bugün 2.7 milyon dolarlık tohum fonu topladığını duyurdu.

Turdaki katılımcılar arasında Y Combinator, Cathexis Ventures, Pioneer Fund, Rebel Fund, Bungalow Capital, SV Tech Ventures ve Starling Ventures yer alıyor. Destek, Sentry CTO’su David Cramer, Doppler CEO’su Brian Vallelunga, Grain CEO’su Mike Adams, BloomTech CEO’su Austen Allred ve Runway’in kurucu ortağı Siqi Chen gibi bireysel yatırımcılardan da geldi.

Recall.ai’nin birleştirilmiş API’si, gerçek zamanlı video ve ses, toplantı katılımcılarının kim olduğu, ne zaman konuştukları, toplantıya ne zaman katıldıkları veya toplantıdan ayrıldıkları ve ekran paylaşımının ne zaman başlayıp durduğu gibi toplantı verilerine erişir. Şirket şu anda özel beta sürümünde ve API’si satış, müşteri desteği, işe alma, kullanıcı araştırması, çeviri, eğitim ve sağlık dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerdeki yaklaşık 50 şirket tarafından kullanılıyor.

Recall.ai'nin kurucuları Amanda Zhu ve David Gu

Recall.ai’nin kurucuları Amanda Zhu ve David Gu. Görsel Kaynakları: geri çağırma

Recall.ai’yi başlatmadan önce kurucu ortaklar David Gu ve Amanda Zhu, toplantı kayıtlarından gerçek zamanlı transkripsiyon üreten bir araştırma aracı üzerinde çalıştılar. Gu, TechCrunch’a ekibinin mühendislik zamanının çoğunun toplantı entegrasyonlarını oluşturmaya ve sürdürmeye harcandığını ve bunun da toplantı verileriyle çalışmak isteyen diğer şirketlerin de aynı zorlukla karşı karşıya olduğunu fark etmelerini sağladığını söyledi.

Recall.ai’nin çözmekte olduğu temel sorun, video konferans platformlarından ham video ve ses verilerine erişmektir. Gu, şirketlerin kendi başlarına altyapı ve entegrasyon oluşturmalarının yaklaşık bir yıl sürdüğünü söyledi. Ancak karşılaştıkları tek zorluk bu değil — şirketler aynı zamanda işleme için yüzlerce ila binlerce sunucuyu içerebilen altyapıyı barındırmak zorunda. Mühendislik ekiplerinin her şeyi izlemesi ve ölçeklendirmesi gerektiğinden, bu yoğun emek gerektirir. Recall.ai’nin API’si, yalnızca toplantı entegrasyonları oluşturmayı hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda şirketlerin altyapıyı soyutlayabilmesi anlamına gelir.

Recall.ai müşterilerinin platformunu nasıl kullandığına dair birkaç örnek, Zoom’dan ses akışlarını alıp yazıya dökmek ve ardından gerçek zamanlı çeviriler üretmek için çevirmek. Bir diğeri, CRM yazılımını otomatik olarak doldurmak üzere satış toplantılarından video ve ses akışlarını yakalamak için Recall.ai’yi kullanmaktır.

Recall.ai şu anda müşterilerden platformu aracılığıyla işlenen ses ve video dakikası başına ücret alarak gelir elde ediyor ve para kazanıyor. Genişletme planları, daha fazla video konferans ve telefon sistemi entegrasyonu eklemeyi içeriyor.



genel-24