PlayStation Boss, PS5 Kıtlığının Temelde Bittiğini Söyledi

PlayStation Boss, PS5 Kıtlığının Temelde Bittiğini Söyledi

Bu hafta CES 2023’te boy gösteren PlayStation patronu Jim Ryan, PlayStation 5 sıkıntısının fiilen bittiğini söyledi. Ryan sahnede, insanların dünyanın dört bir yanındaki yerel mağazalarında bir konsol bulmanın “çok daha kolay” olması gerektiğini söyledi.

“PS5 isteyen herkes, bu noktadan itibaren dünya çapındaki perakendecilerde bulmak için çok daha kolay bir zamana sahip olmalı” dedi.

Şimdi oynuyor: PlayStation 5 için Project Leonardo Tanıtımı (Erişilebilirlik Uzmanlarının Bakış Açıları)

PS5, Kasım 2020’de piyasaya sürüldü ve kısmen küresel yarı iletken kıtlığı ve diğer tedarik zinciri ve lojistik sorunları nedeniyle bulunması kısa sürede çok zorlaştı. Değeri ne olursa olsun, Nintendo’nun Switch ile bir dereceye kadar yaptığı gibi, Microsoft’un da Xbox kıtlığı sorunları vardı.

Sony ayrıca bu hafta CES’te PS5’in dünya çapında satılan 30 milyon adede ulaştığını da doğruladı. Ryan, Aralık 2022’nin PS5 için tüm zamanların en büyük satış ayı olduğunu ve hatta konsolun Kasım 2020’deki lansman ayını geride bıraktığını söyledi.

Daha ince bir PS5 modeliyle ilgili söylentiler devam ediyor, ancak bu noktada hiçbir şey doğrulanmadı. Sony, CES’te PS5 için özelleştirilebilir bir erişilebilirlik denetleyicisi olan Project Leonardo biçiminde bazı yeni PlayStation donanımlarını duyurdu.

Yeni oyunlara gelince, Marvel’s Spider-Man 2, Final Fantasy XVI ve Forspoken, şimdiye kadar duyurulan en yüksek profilli özel oyunlar arasında yer alıyor. Sony’nin PlayStation VR 2’si bu yılın Şubat ayında 550 $’dan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkıyor ve şimdiye kadar duyurulan 20’den fazla lansman oyunuyla birlikte.

Burada tartışılan ürünler editörlerimiz tarafından bağımsız olarak seçilmiştir. Sitemizde öne çıkan herhangi bir şeyi satın alırsanız, GameSpot gelirden pay alabilir.



oyun-1