Mercedes-Benz ABD’de 400 şarj istasyonu kuracak

Mercedes-Benz ABD’de 400 şarj istasyonu kuracak


Mercedes-Benz inşa etme tutkusunu açıkladı 2027 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde elektrikli araçlar için 2.500 hızlı şarj cihazı ağıhükümet Amerikalıları elektrik kullanmaya teşvik ederken.

konuşmayı yürü »

Washington, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını %40 azaltmak istiyorve arabanın bulunduğu ülkede, Bu zorunlu olarak elektrik kullanımını içerir ve dolayısıyla müşteri çekmek için şarj istasyonlarının sayısında önemli bir artış. Şu anda, Amerika Birleşik Devletleri’nde 100.000’den fazla satış noktasına sahip yaklaşık 41.000 kamu istasyonu varancak bozuk şarj cihazlarının yanı sıra hatalı yazılım veya ekranlar nedeniyle genellikle sürücülerin eleştirilerine maruz kalıyorlar.

aynı kategoride

Çin’den Tesla teslimatları serbest düşüşte

Bu bağlamda Mercedes, Goldman Sachs Asset Management’ın güneş enerjisi ve enerji depolama konusunda uzmanlaşmış bir yan kuruluşu olan MN8 ile Kuzey Amerika’daki önemli şehirlerde ve ana otoyollarda 400 şarj istasyonuna dağıtılan 2.500 hızlı şarj cihazı kurmak için ortaklık kurduğunu duyurdu. . Toplamda, iki şirket bu istasyonları konuşlandırmak için 1 milyar dolar veya her biri 500 milyon dolar harcayacak. ChargePoint kurumsal şarj donanımı ve yazılımı tarafından desteklenecekler.

mercedes açıklıyor istasyonlar güvenli yerlere ve mağazalara ve uygun hizmetlere yakın olacak. Mercedes bayileri, lüks alışveriş merkezleri ve Mercedes sahiplerinin uğrak yerleri de Alman otomobil üreticisi tarafından değerlendiriliyor. “ Bu, konuşmayı sürdürmek ve son birkaç yıldır zaten almış olduğumuz yönü desteklemek, elektriğe dönmek ve şirketi bir konuma getirmek için stratejik bir karardır. on yılın sonunda, tamamen elektrikli bir menzile sahip pazarlara hizmet verebilmek için dedi Mercedes-Benz CEO’su Ola Källenius.

İstasyonlar tüm marka elektrikli araçlara açık olacak, ancak Mercedes sürücüleri bundan faydalanacak. Örneğin diğer araç sahiplerinden farklı olarak önceden fiş ayırtabilecekler.

Bir şarj istasyonunu gösteren bir işaret.

Fotoğraf: Michael Marais / Unsplash.

Washington tarafından desteklenen üreticiler ABD’de hızlanıyor

Amerika Birleşik Devletleri genelinde 1.400’den fazla şarj istasyonuyla Tesla, sektöre büyük ölçüde hakim, ancak bunların çoğu henüz diğer araçlara açık değil. Diğer üreticiler artık bölgedeki varlıklarını güçlendirmek için çabalarını artırıyor. Volkswagen projeye başlarken ” Amerika’yı Elektriklendirin General Motors, ülkedeki 3.250 şarj cihazının kurulumu için EVgo ile birlikte çalışıyor ve otomobil üreticisi bunun 2025 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söylüyor. böyle. Sınır Volvo’nun beş eyaletteki Starbucks otoparklarında bir şarj cihazı ağı kurmak için ChargePoint ile çalıştığını daha da açıklıyor.

Mercedes, elektrikli araçların tek pazarlamasına geçmek istediğini açıkladı” piyasa koşullarının izin verdiği durumlarda on yılın sonunda. Elektrikli araç satışları da Atlantik genelinde artıyor ve bu da şarj istasyonlarının konuşlandırılmasına yaptığı yatırımı haklı çıkarıyor. Bir hatırlatma olarak, Biden yönetimi 2021’de ülkenin altyapısını modernize etmek için geniş bir plan benimsedi. Bu özellikle içerir Amerika Birleşik Devletleri genelinde şarj istasyonları inşa etmek için ayrılan 7,5 milyar dolar.

Geçenlerde, başkan 35 eyalette istasyon inşa etmeyi amaçlayan bu proje için 900 milyon dolarlık başlangıç ​​finansmanı açıkladı.



genel-16