Discord, gençler için övgüye dayalı bir sosyal medya uygulaması olan Gas’ı satın aldı

Discord, gençler için övgüye dayalı bir sosyal medya uygulaması olan Gas’ı satın aldı


mesajlaşma platformu Discord, Gas’ı satın aldığını duyurdusosyal medyadaki olumlu dönüşü nedeniyle gençler arasında popüler olan bir uygulama.

Gas’ta kullanıcılar okullarına kaydolur, arkadaş ekler ve sınıf arkadaşlarıyla ilgili anketleri yanıtlar. Ancak anketlerdeki sorular, kullanıcıların güvenini zedelemek yerine artırmayı amaçlamaktadır. Gençlerden dört arkadaştan hangisinin en iyi DJ veya en iyi gülümsemeye sahip olduğunu seçmeleri istenebilir. Ardından seçilen kişi, belirsiz bir “10. sınıftaki erkek” veya “11. sınıftaki kız” tarafından gönderilen iltifatlarını içeren isimsiz bir mesaj alacak.

Gaz tarafından kuruldu Nikita BierDaha önce 2017’de Facebook’a tbh adlı benzer bir uygulama satan tbh, o zamandan beri kapatıldı.

gelen verilere göre Sensör KulesiGas, 2022 yazında lansmanından bu yana 7,4 milyon yüklemeye ve yaklaşık 7 milyon ABD dolarına ulaşan tüketici harcamasına ulaştı. Kullanıcılar, gizli iltifatlarının kim olduğuna dair ipuçları veren “Tanrı Modu” adlı ücretli bir özelliğe abone olabilir.

Discord, “Şu anda Gas kendi bağımsız uygulaması olarak devam edecek ve Gas ekibi, yeni ve temel kitleler arasında büyümeye devam etme çabalarımıza yardımcı olmak için Discord’a katılacak.” duyuru. Ekim ayı itibariyle Bier dedim Gas’ın dört ekip üyesi vardı.

Gas’ın hızlı popülaritesine rağmen, uygulamanın çıkışına kadar zorlu bir yol vardı. Uygulama, yaygın bir seks ticareti söylentisine konu oldu. tamamen yanlış, yine de uygulamanın indirmelerini etkiledi. Bier, Washington Post’a kendisinin ve ekibinin bu aldatmacanın sonucu olarak yüzlerce grafik ölüm tehdidi aldığını söyledi. Diğer viral sosyal uygulamalar IRL ve WalkSafe ayrıca asılsız insan ticareti suçlamalarıyla da vuruldu.

Gas, son zamanlarda viral hale gelen – bazıları iltifatlara dayalı, bazıları değil – birkaç anonim uygulamadan biridir. Ancak TechCrunch, NGL ve Sendit gibi uygulamaların etkileşimi simüle etmek için bot kullandığını tespit etti. Gas gibi, bu uygulamalar da kullanıcılara kimin soru sorduğunu görmek için ödeme yapma olanağı sunar. Anlaşılır bir şekilde, bazı müşteriler bu soruların aslında arkadaşlarından gelmediği ortaya çıktığında kendilerini aldatılmış hissettiler. Bu arada, Spark ve Summer’ı yapan şirket 9count, Gas’a benzer bir ürün üzerinde çalışıyor. nocap.

Discord şu anda Gas’ı bağımsız bir ürün olarak çalıştıracak olsa da, Discord kısa süre önce çeşitli uygulamaları sunucularına entegre edeceğini duyurdu. Dolayısıyla, bu olumlu topluluk anketlerini gelecekte mesajlaşma platformunda görmemiz mümkün.

Discord yaptığı duyuruda, “Her zaman kimsenin kendini yabancı gibi hissetmediği kapsayıcı bir dünya yaratmak için çalışıyoruz ve bu vizyonu gerçekleştirmek için bir sonraki adımımız olarak Gas’ı Discord topluluğuna davet etmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Discord’un Gas’ı satın alma koşulları açıklanmadı.





genel-24