Battlefield 2042’nin Sınıf Sisteminde Silah Kısıtlamaları Değil, Silah Becerileri Olacak

Battlefield 2042’nin Sınıf Sisteminde Silah Kısıtlamaları Değil, Silah Becerileri Olacak

DICE, Battlefield 2042’nin yakında çıkacak olan 3.2 güncellemesinde sınıf tabanlı bir sisteme geçişin nasıl çalışacağı hakkında hayranlara yeni Silah Becerisi sistemi hakkında bilgiler de dahil olmak üzere resmi olarak daha fazla ayrıntı verdi.

DICE yeni başladı Blog yazısı Battlefield 2042’de sınıf tabanlı bir sistemin geri dönüşünün uygulanmasında oyuncu geri bildirimlerinin nasıl kritik olduğunu açıklayarak değişikliklerin ana hatlarını çiziyor. Lansman sırasında DICE, birçok oyuncunun, her biri özel bir yeteneğe veya gadget’a sahip benzersiz karakterler olan Uzmanları kutuplaşarak bulduğunu belirtti. Bu, dizi için tanıdık sınıf temelli bir formülden bir değişiklikti ve DICE, nelerin değiştirilebileceğini analiz etmek için hızla bir ekip oluşturmaya başladığını ve hayran geri bildirimlerini toplamaya başladığını söyledi.

Şimdi oynuyor: Battlefield 2042 – Kefaret Neye benziyor?

Sonuç, Uzmanların tamamen ortadan kalkması değil, bunun yerine Battlefield hayranlarının bildiği ve sevdiği dört sınıfa ayrılacakları: Saldırı, Destek, Mühendis ve Keşif.

Belirli sınıfların yalnızca belirli silah türlerini kullanabildiği önceki bazı Battlefield oyunlarının aksine, Battlefield 2042 bunun yerine her sınıf için Silah Becerilerini tanıtacak. Bunlar, bir sınıfın belirli bir tür silah kullanması için ekstra bir teşvik görevi görür, ancak diğer silah türlerini kullanmalarını kısıtlamaz.

Örneğin saldırı oyuncuları, saldırı tüfeği kullanırken ekstra cephane dergileri alırken, SMG kullanan Destek oyuncuları daha hızlı atış süresinin keyfini çıkaracak. Recon sınıfı, sabit, istikrarlı bir dürbün sayesinde doğal olarak keskin nişancı tüfeklerine yaslanmak isteyecek ve Mühendisler, çömelmiş veya yüzüstü durumdayken hafif makineli tüfekler kullanırken geliştirilmiş dağılımdan faydalanacaktır.

DICE, “Silah Yeterliliklerinin amacı, kendinizi ne ile donatacağınızı dikte etmek değil, daha çok neyin en iyi çalışabileceği konusunda bir tavsiyede bulunmak ve bu tür oyunlardan hoşlananlar için daha fazla sınıf kimliği getirmektir” diye yazıyor.

Bir maçta, artık oyuncuların başlarının üzerinde sınıf simgeleri görüntülenecek ve bu, bir oyuncunun hangi sınıftan olduğunu ve bir çatışmaya hangi aletleri getirebileceğini belirlemeye yardımcı olacak. Belirli aygıtlar, belirli bir sınıftaki Uzmanlarla sınırlandırılacak; örneğin Mühendis Uzmanları artık roketatarlara erişimi olan tek sınıf. Ekip artık her gadget’a erişimi olan her Uzman etrafında plan yapmak zorunda olmadığından, bu da oyunu daha dengeli hale getirecek. Sonuç olarak, donanımlar artık sınıf başına olacak ve o roldeki her Uzmanın bu donanımlara erişimi olacaktır. DICE, 3.2 güncellemesi geldiğinde mevcut yüklemelerin silineceğini ve oyuncuların bunları sıfırdan yeniden oluşturması gerekeceğini yazıyor. Güncellemenin bu ayın sonlarında gelmesi planlanıyor.

Battlefield 2042, 2021’de çıktığında zorlu bir başlangıç ​​yaptı ve oyunun ilk çok oyunculu sezonu için uzun bir gecikmeye neden oldu. O zamandan beri, DICE’ın oyuncu geri bildirimlerini uygulaması sayesinde istikrarlı bir şekilde gelişti. Oyunun orijinal lansman haritalarının çoğu, piyadeler için daha fazla siper ve iyileştirilmiş yollar içerecek şekilde önemli ölçüde elden geçirildi ve DICE, lansmanından bu yana oyuna yeni haritalar, silahlar ve Uzmanlar eklemeye devam etti. 4. Sezon, Battlefield 2042’nin Recon sınıfının bir üyesi olacak son uzmanını tanıtacak.

Burada tartışılan ürünler editörlerimiz tarafından bağımsız olarak seçilmiştir. Sitemizde öne çıkan herhangi bir şeyi satın alırsanız, GameSpot gelirden pay alabilir.



oyun-1