Samsung Galaxy S23 Serisinde Özel Snapdragon 8 Gen 2 SoC Özellikleri: Bilmeniz Gereken Her Şey

Samsung Galaxy S23 Serisinde Özel Snapdragon 8 Gen 2 SoC Özellikleri: Bilmeniz Gereken Her Şey



Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra, Çarşamba günü şirketin Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıtıldı. Yeni amiral gemisi serisi, Samsung’un şirket içi Exynos yonga setlerini ortadan kaldıran Galaxy için özel bir Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platformu ile donatıldı. Snapdragon 8 Gen 2 SoC’nin bu özel sürümü, hız aşırtmalı CPU ve GPU çekirdeklerine sahiptir. 4nm Snapdragon 8 Gen 2 SoC, geçen yılın sonlarında piyasaya sürüldü. Selefi Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti, Samsung Galaxy S22 serisinde bulunurken, bazı bölgelerdeki birimlerde Samsung’un Exynos 2200 SoC’si gizli olarak bulunuyordu.

Qualcomm’un Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra’da bulunan en yeni SoC’si “Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platform for Galaxy” olarak biliniyor. Çipin güçlendirilmiş sürümü, yeni Samsung cep telefonlarına özgü AI, oyun ve grafik özellikleri için optimizasyonlarla birlikte gelir.

Hazırlanan açıklamada, Qualcomm talep edildi Galaxy için Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platformunun bugün mevcut olan en hızlı Snapdragon olduğunu. Qualcomm Başkanı ve CEO’su Cristiano Amon, “Samsung ile güçlü stratejik ortaklığımız, inovasyona ve tüketicilere dünyanın en iyi akıllı telefon deneyimlerini sunmaya olan karşılıklı bağlılığımızın bir sonucudur” dedi.

Snapdragon 8 Gen 2 SoC’nin bu özel sürümü, 3,36 GHz’e kadar saat hızına sahiptir. Normal sürüm, maksimum 3,2 GHz saat hızına sahip birinci sınıf bir CPU çekirdeğine sahiptir. Ayrıca, oyun oturumları sırasında gerçek zamanlı donanım hızlandırmalı ışın izleme efektleri için yükseltilmiş bir Qualcomm Adreno GPU içerir. Şirkete göre çip, ultra düşük ışıkta video çekimi, çoklu çerçeve gürültü azaltma ve 200 megapiksel fotoğraf çekimi gibi kamera özelliklerini içeriyor.

Galaxy S23 akıllı telefonlarda Qualcomm Sensing Hub’dan yararlanabilen çift yapay zeka işlemci bulunur, bu da aramalar sırasında yankı ve gürültü gidermeyi destekleyebilecekleri anlamına gelir. Ayrıca Snapdragon FastConnect 6900 ve 7800 sistemleriyle Wi-Fi 7 bağlantısı sunar. En yeni mobil platform, iki 5G SIM’in aynı anda kullanılmasını sağlayan 5G/4G Çift SIM Çift Aktif desteğine sahip bir Snapdragon X70 5G modem içerir.

Ayrıca Galaxy S23 modelleri, biyometrik kimlik doğrulama için benzersiz özellikler de dahil olmak üzere kullanıcının bireysel parmak izini tanımlayan akustik tabanlı teknolojiye dayalı ekran içi Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2 ile birlikte gelir.

Geçen yılın Temmuz ayında, Samsung ve Qualcomm, gelecekteki birinci sınıf Samsung Galaxy cihazları için Snapdragon yonga setlerini kullanmak üzere bir anlaşma imzaladı. pazarlar. Galaxy S22 serisi, bazı bölgelerde Exynos 2200 ile donatılmıştır.

Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra akıllı telefonlar Galaxy Unpacked etkinliği 2023’te tanıtıldı. Samsung Galaxy S23’ün fiyatı Rs’den başlıyor. Hindistan’da 74.999, Samsung Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra’nın başlangıç ​​fiyatı Rs. 94.999 ve Rs. sırasıyla 1,34,999. 17 Şubat’tan itibaren ülkede satışa sunulacaklar.


Ortaklık bağlantıları otomatik olarak oluşturulabilir – ayrıntılar için etik beyanımıza bakın.



genel-8