Galaxy S23 Ultra vs iPhone 14 Pro Max vs Pixel 7 Pro Kamera Karşılaştırması!

Galaxy S23 Ultra vs iPhone 14 Pro Max vs Pixel 7 Pro Kamera Karşılaştırması!



Kamera Özellikleri:

Ultra geniş kamera ve telefoto atıcı en azından donanım açısından değişmemiş gibi görünüyor, ancak yeni biraz daha büyük 200 megapiksel ana kamera sensörüne sahibiz ve ilginç bir şekilde Samsung, 40MP ön kameradan 12-MP’ye geçiyor. bir.

Ana Kamera: Samsung, tanıdık sıcak, doygun renkleri kullanmaya devam ediyor

En sevdiğiniz renk işlemeyi seçin

Güpegündüz, üç telefon da iyi görünen fotoğraflar çekiyor, ancak her birinin kendi karakteri var. Galaxy, diğer ikisinden daha sıcak ve daha doygun renkleri tercih ediyor ve üçü arasında en az gerçekçi olanı. iPhone daha parlak bir pozlamayı tercih eder ve daha soğuk yeşillere sahiptir. Piksel, gökyüzündeki en fazla renge sahip olduğunu görebileceğiniz gibi, çok sessiz renkler ve aşırı dinamik aralık ile genellikle daha koyu bir pozlama için gider.

Galakside daha sıcak renklerin tercih edildiğini bir kez daha görüyoruz. Beyaz olan süveterim Samsung telefonda sarımsı görünüyor. iPhone daha gerçekçi beyaz dengesine ve genel renklere sahipken, Pixel bir kez daha sessiz renklerle bu fark edilir derecede daha koyu fotoğrafa sahip.

Galaxy S23 Ultra ile fark ettiğimiz bir sorun, bulutlu havalarda neredeyse çektiğimiz tüm fotoğrafların mavi tonlu olmasıydı. Bu çekimde iPhone’daki daha zengin renklere dikkat edin.

Detay: Galaxy’de yapay aşırı keskinlik var ama iPhone kadar aşırı değil

Piksel bu raundu kazanır

iPhone 14 Pro Max incelememizde, ilk kez fotoğraflara diğer telefonların çoğundan daha fazla çok agresif aşırı keskinleştirme uygulandığını fark ettik. Bu, piyasaya sürüldükten aylar sonra bir sorun olmaya devam ediyor.

Bununla birlikte Galaxy, keskinliği de artırıyor ve iPhone’daki kadar aşırı olmasa da, fotoğraflarda ağaç dallarının ve diğer küçük zıt nesnelerin etrafında haleler göreceksiniz. Bu tür eserler, fotoğraflara “akıllı telefon” görünümü verir ve bunu iyi anlamda söylemiyoruz.

Piksel bu sorundan muzdarip değil.

Düşük Işık: Samsung için göze çarpan iyileştirmeler

Samsung, gece fotoğrafçılığında büyük liglere giriyor

Üç telefon da havanın karardığını algılar ve daha fazla ışık yakalamak için otomatik olarak daha uzun pozlama yapar. Üç telefonun da gece çekimleri için tipik olarak 3 ila 4 saniye sürdüğünü ölçtük ve gece hızında önemli bir fark görmedik.

Her üç telefonda da özel bir Gece Moduna sahipsiniz, ancak otomatik ayarlar genellikle hemen hemen aynı sonucu verdiğinden, onu kullanmanıza gerek yoktur. Yalnızca aşırı karanlık koşullarda, Gece Modu size ekstra uzun pozlama ve biraz daha parlak resim verebilir.

Bu ilk çekimde hem Galaxy’nin hem de iPhone’un yakındaki ışıktan etkilendiğini fark edip daha sıcak bir fotoğraf elde ederken, Pixel daha doğru bir beyaz dengesi yakalıyor. Ancak iPhone’daki aşırı keskinlik, fotoğrafının biraz yapay görünmesine neden oluyor ve görüntüyü havaya uçurursanız, gökyüzünde çok daha fazla gürültü olduğunu fark edeceksiniz. Artı, gökyüzünün rengi iPhone’da pek gerçekçi değil. Bu çekimde Galaxy en temiz detayı yakalarken Pixel en az detayı yakalıyor ama beyaz dengesi avantajından dolayı biz aslında burada tercih ediyoruz.

İşte bu yeni sensördeki büyük gelişmeleri ayrıntılı olarak göstermek için farklı bir resimden bir kırpılmış. Galaxy doğal bir görünüme sahip, iPhone bir kez daha yapay olarak ayrıntıları keskinleştirdi ve Pixel buna kıyasla neredeyse bulanık görünüyor, geceleri çok daha az ayrıntı yakalıyor.

Bu ikinci fotoğrafta Galaxy, bu gece manzarası fotoğrafının doğal renklerini yakalama konusunda harika bir iş çıkarmış, Pixel ise gökyüzü için gerçekçi olmayan mürekkep mavisi renkler üretmiş ve iPhone da biraz farklıymış. Temiz ayrıntılarla Galaksi burada en iyi resme sahip.

Genel olarak, Galaksideki “gece çekimi” gerçekten gelişti, özellikle de fotoğraflara daha büyük bir ekranda baktığınızda, ayrıntıların çözüldüğünü fark edebilirsiniz. Üçü de aynı ligde, ancak şu anda Galaxy’nin üstün olduğunu düşünüyoruz.

Ultra geniş: Yazılım değişiklikleri

Burada büyük bir değişiklik yok

Ultra geniş kamerayla fotoğraf çektiğinizde tipik Samsung renkleri daha da güçlenir. Bu görünümü kazarsanız, aldığınız paylaşmaya hazır enstantaneleri beğeneceksiniz, ancak bazen bunaltıcı da olabilir. iPhone burada bir denge kuruyor ve Pixel bir kez daha fark edilir derecede daha koyu bir fotoğraf çekiyor.

Düşük ışıkta, Galaxy genellikle “işlenmiş” görünen bir fotoğraf çeker. Yukarıdaki durumda, sanki biri arka plandan daha çok beni aydınlatan görüntüyü işlemiş gibi, Galakside vücudumun etrafında bir parça hale görebilirsiniz. Diğer iki telefon daha doğal görünüyor. iPhone, biraz vinyet ile daha karanlık ve daha gürültülü bir çekim için gidiyor, bu yüzden Galaksi kadar keskin olmasa bile en doğal görünen Piksel’i alırdık.

Telefoto ve Yakınlaştırma: Galaxy gündüzleri en iyisidir, Pixel düşük ışıkta bile yakınlaştırabilir

Pixel, bulutlu bir günde yakınlaştırma kalitesiyle bizi şaşırttı

3X yakınlaştırmada, iPhone ve Galaxy kendi yerel lenslerini kullanır ve Pixel’den daha fazla ayrıntı yakalar.

Ancak 5X yakınlaştırmada Pixel periskop kamera devreye giriyor ve diğer ikisinden çok daha temiz bir fotoğraf çektiğini fark ediyorsunuz.

10X yakınlaştırmada Galaxy liderliği ele almalı, ancak bu bulutlu günde daha yavaş diyafram açıklığının yeterli ışığın içeri girmesine izin vermediğini ve Pixel’in aslında onu geride bıraktığını görüyoruz. Elbette, parlak ışıkta Galaxy’deki 10X kamera daha net bir çekim yapacaktır, ancak ne yazık ki bu kamera karşılaştırması için hava durumu konusunda şanslı değildik.

Portre Modu: Artık Galakside geceleri bile iyi çalışıyor

Galaxy en iyi kaliteye sahiptir ancak 2X yakınlaştırma modundan yoksundur

S23 Ultra, önceki modelden yalnızca zaten etkileyici olan Portre Modunu geliştiriyor. İnanılmaz konu ayrımına, hoş yumuşak ayrıntılara sahip ve onunla çektiğimiz portrelerin çoğu iPhone’dan daha iyi görünüyordu. Pixel, portrelerle gerçekten aynı ligde değil, bu modun telefonda tamamen bozuk göründüğü noktaya kadar, ayrıntılarla ilgili büyük sorunları var.

Daha iyi bir sensör ve iyileştirilmiş işleme sayesinde, ilk kez gerçekten güzel görünen gece portreleri görüyoruz. Onları yakalayan telefon Galaxy. Bu konuda da rekabetin çok üstündedir.

Selfie’ler: Bir adım ileri, bir adım geri

iPhone ve Galaxy arasında bir bağ

S23 Ultra, daha önce sahip olduğumuz 40MP atıcıdan daha düşük olan 12MP selfie kamera kullanıyor. Ve selfie kalitesi konusunda ikilemdeyiz. S22 serisi, sektördeki en iyi özçekimlere sahipti ve bu yeni model bazen daha iyi görünse de bazen görünmüyor.

Bu ilk resimde, iPhone’da daha parlak pozlamayı ve daha doğru beyaz dengesini tercih ediyoruz. Pixel, harika olan en geniş grup özçekimlerini yakalar, ancak kontrastı artırır ve bu da diğer iki telefon kadar iyi hissettirmeyen çok karamsar çekimlerle sonuçlanır.

Ve bazen, iyi ışıkta, üç telefon da oldukça benzer görünebilir.

Bulutlu koşullarda beyaz dengesi sorununun özçekim kamerasına da yansıdığını fark ettik. Bu, Samsung’un gelecekteki bir güncellemede üstesinden gelebileceğini umduğumuz bir şey.

Çözüm

Peki 2023’te şu ana kadar kameralı telefon hangisi? Galaxy S23 Ultra, iPhone 14 Pro Max veya Pixel 7 Pro?

Böylesine karmaşık bir soru yalnızca tek bir şekilde yanıtlanabilir: her kamera için tüm artıları ve eksileri içeren güzel ve uzun bir tablo ile!



telefon-1