Epic Games, Google Hindistan’ın Antitröst Kararlarına Uymadığını İddia Ediyor

Epic Games, Google Hindistan’ın Antitröst Kararlarına Uymadığını İddia Ediyor



Epic Games, teknoloji devinin Google’ın Play Store uygulamasında oyun şirketinin uygulama mağazasını barındırmadığını iddia ederek bir antitröst direktifinin bazı bölümlerine uymadığı için Google’a bir Hindistan mahkemesinde meydan okuyor.

Epic’in iddiaları, Hindistan’daki Alphabet Inc birimini rahatsız eden en son yasal sorunlardır. Geçen ay, Hindistan Rekabet Komisyonu (CCI) ile girdiği yasal mücadeleyi kaybettikten sonra Google, Android iş modelinde, cihaz üreticilerini YouTube veya Krom.

Ancak Epic, 9 Şubat’ta Yeni Delhi’deki bir temyiz mahkemesine yaptığı bir başvuruda Google’ın Google’ın Play Store’da üçüncü taraf uygulama mağazaları barındırması ve uygulamaların Play kullanılmadan ücretsiz olarak indirilmesine izin vermesi gerektiği şeklindeki CCI direktifinin bir kısmına uymadığını iddia etti. Reuters tarafından incelenen Epic’in gönderilerinin bir kopyasına göre, “yan yükleme” adı verilen bir uygulama olan Store.

Popüler video oyunu Fortnite’ın yapımcısı Epic, oyunlar ve indirilebilecek diğer uygulamalar sunan kendi uygulama mağazası Epic Games Store’u işletmektedir. Şirket, dosyalamada Games Store uygulamasını Google Play Store’da “başlatmayı araştırdığını” ve Google’ın CCI emrine uymamasından “olumsuz etkilendiğini” iddia ediyor.

Epic Games Küresel Kamu Politikası Direktörü Bakari Middleton Reuters’e yaptığı açıklamada, “CCI’nin Google’ın rakip üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vermesini gerektiren kararını desteklemek için Hintli geliştiricilerin mahkemede yer almasını istiyoruz.”

Epic, yüksek uygulama mağazası komisyonları almak için Apple ve Google’a karşı yürüttüğü kampanyalarla tanınır. Hindistan’da 9,5 milyon kullanıcısı var.

Google yaptığı açıklamada, “uygunluk planını CCİ’ye sunduğunu ve Hindistan’daki yasal süreci saygıyla takip etmeye devam ettiğini” söyledi.

CCİ, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Ekim ayında ajans, Google’ın akıllı telefonların yüzde 97’sinin işletim sisteminde çalıştığı Hindistan’daki Android’deki baskın konumunu kötüye kullandığını söyledi.

Google, suçu reddetti ve kararın Android ekosisteminin büyümesini sınırlayacağı konusunda uyarıda bulunarak bu yönergeyi oyalamaya çalıştı. Hindistan Yüksek Mahkemesi, Google’a CCI direktiflerini takip etmesini emretti, ancak Epic’in davasını açtığı Yeni Delhi temyiz mahkemesi önünde davasını savunmaya devam etmesine izin verdi.

Epic, Google’ı CCİ’nin kararına uymaya zorlamak için bir emir istiyor ve davanın önümüzdeki günlerde görülmesi bekleniyor.

© Thomson Reuters 2023


Ortaklık bağlantıları otomatik olarak oluşturulabilir – ayrıntılar için etik beyanımıza bakın.



genel-8