Samsung Galaxy Watch 5: Kan basıncı ölçümünü bu şekilde kullanıyorsunuz

Samsung Galaxy Watch 5: Kan basıncı ölçümünü bu şekilde kullanıyorsunuz


Akıllı saatler, akıllı telefonlarla rekabet edecek şekilde gelişti. Başlıca faydası, kapsamlı sağlık ve zindelik izleme yetenekleridir. Özellikle nabız ve kan basıncı izleme, kullanıcıların sağlığını iyileştirmek veya olası sağlık sorunlarını tespit etmek söz konusu olduğunda önemli bir rol oynar.

Bununla birlikte, kan basıncını bir saatle doğru bir şekilde ölçmek çoğu üretici için zorlu bir iştir. Neyse ki Samsung, bu özelliği tüketicilerin bileklerine getirmeyi başarıyor. Şirket, yeni biyoaktif sensörle Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 4’te kan basıncı ölçümü için çok daha doğru sonuçlar veriyor.

Aşağıdaki talimatlarda, işlevi hızlı bir şekilde nasıl kuracağınızı ve gereksinimlerini nasıl anlayacağınızı adım adım öğreneceksiniz. Ayrıca özelliğin hangi modellerle uyumlu olduğunu da söyleyeceğiz.

Kan basıncı ölçülür

Galaxy Watch 5 Pro’nun kan basıncı işlevini kullanabilmeniz için önce akıllı saati kalibre etmeniz gerekir. / © NextPit

Samsung Galaxy Saatlerinin kan basıncı işlevini bu şekilde kalibre edersiniz

Tansiyon işlevini kullanmadan önce, Galaxy Smartwatch’ı geleneksel bir tansiyon manşetiyle kalibre etmeniz gerekir. Dijital tansiyon monitörleri tavsiye edilir, ancak sistolik ve diyastolik değerleri doğru kaydedebildiğiniz sürece el pompalı analog modeller de mümkündür.

Ayrıca, Samsung Health Monitor uygulamasının hem Galaxy Watch’a hem de Galaxy akıllı telefonlara yüklenmesi gerekir. akımda Test ettiğimiz Galaxy Watch 5 (Pro), uygulamanın önceden yüklenmiş olması gerekir.

  1. Galaxy Watch Active’i bileğinize ve geleneksel monitörü diğer kolunuza koyun.
  2. açar Samsung Health Monitor uygulaması saatinizde ve kadranınızda tansiyon.
  3. Kalibrasyonu tıklayarak başlatın Saati kalibre et yazıyor. Diğer tüm talimatları tam olarak uygulayın.
  4. Kan basıncı monitörünüzde “Ölçümü başlat”a basın.
  5. Saatiniz daha sonra otomatik olarak izlemeye başlayacaktır.
  6. Bu bittiğinde ona sistolik ve diyastolik değerleri ver akıllı telefonunuzda A.
  7. Bir sonraki ölçüme başlayın ve ikinci değer grubunu girin.
  8. Akıllı telefonunuzdaki kalibrasyon işlemini tamamlayın.

Samsung, kalibrasyonunuzun dört hafta içinde sona ereceğine dikkat çekiyor. Ardından tansiyon izleme özelliğini tekrar kullanabilmek için aynı kalibrasyon işleminden tekrar geçmeniz gerekiyor.

Samsung Galaxy Watch 5 veya Watch 4’te tansiyon izlemeyi bu şekilde kullanabilirsiniz.

Samsung Galaxy akıllı saatiniz kalibre edildikten sonra, kan basıncı ölçüm işlevine erişebilir ve kan basıncınızı doğrudan Samsung Health Monitor uygulamasından ölçebilirsiniz.

Bir ölçüme başlamadan önce verilen talimatları izlemeniz önemlidir. Örneğin, kolunuz kalbinizin yanında masanın üzerinde rahat bir durumda olmanız önerilir.

  • buna gir uygulama menüsü senin saatin.
  • açar Samsung Health Monitor uygulaması.
  • seçer tansiyon.
  • Şuna dokunun: Ölçü düğmesi.
  • İşlemin tamamlanmasını bekleyin ve size bir sistolik/diyastolik (mmHG) okuma sunulacaktır.

Düzgün bir şekilde kalibre edildiğinde, Galaxy Watch 5’in kan basıncı okumaları, geleneksel bir kan basıncı monitörününkine çok yakındır. Kullanıcılar, akıllı telefonlarındaki Samsung Health Monitor uygulamasında sonuçları ve geçmişi de görüntüleyebilir.

Galaxy Watch 5 Pro'da tansiyon ölçümü

Ekranı kaydırırsanız veya uygulama menüsüne giderseniz, kan basıncı ölçüm işlevini uyumlu Galaxy Watch Active’inizde bulabilirsiniz. / © NextPit

Kan basıncı izleme kullanılabilirliği: ülkeler ve saat modelleri

Kan basıncı ölçümü, Samsung Health Monitor uygulaması yayınlandığı tarihte 30’dan fazla ülkede mevcuttur. Listelenen yerlerden birinde yaşamıyorsanız, ne yazık ki şimdilik karanlıkta kalacaksınız. Özelliğin ABD ve diğer bölgelere ne zaman genişletileceği konusunda Samsung’tan bir bilgi yok.

Samsung Health Monitor’ün kullanıma sunulduğu ülkeler
Avusturya Avustralya Brezilya
Belçika Bulgaristan Şili
Hırvatistan Çek Cumhuriyeti Finlandiya
Fransa Gürcistan Almanya
Yunanistan Hong Kong Macaristan
İzlanda Endonezya İrlanda
İtalya Güney Kore Letonya
Litvanya Malezya (yakında) Hollanda
Norveç Norveç Polonya
Portekiz Rusya Romanya
Slovakya ispanya İsveç
İsviçre Tayland BAE
Birleşik Krallık

Galaxy Watches ile uyumluluğa gelince, kan basıncı ölçüm işlevi tüm modellerde mevcut değildir. Bu nedenle, bu daha gelişmiş sağlık izleme özelliği yalnızca belirli sayıda cihaz tarafından desteklenir. Bu, tansiyonunuzla ilgili doğru ve güvenilir bilgilere erişmenizi sağlar.

Uyumlu bir Galaxy Watch modeline yatırım yaparsanız, bu önemli işlevden yararlanacaksınız – sağlığınız size teşekkür edecek! Kan basıncı izleme aşağıdaki modellerde desteklenir:

Son olarak, kan basıncına dikkat etmenin genel sağlık ve esenliği korumak için önemli olduğunu hatırlamakta fayda var. Yüksek tansiyon kalp krizi, felç, böbrek hastalığı ve hatta görme kaybı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Düzenli tansiyon izleme, insanların yüksek tansiyonun veya diğer anormalliklerin erken belirtilerini fark etmelerine yardımcı olur, böylece gerekli yaşam tarzı değişikliklerini yapabilir veya bir doktora görünebilirler. Bu proaktif yaklaşım, yalnızca yaşamı tehdit eden hastalıkların gelişmesini önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha iyi bir yaşam kalitesi ve uzun vadeli sağlık sağlar. Ancak, doktorunuzun yardımıyla kan basıncınızı izlemenin önemli olduğunu unutmayın.

Akıllı saatler günlük yaşamınızda önemli bir rol oynuyor mu? Refahınızı artırmak için giyilebilir cihazları nasıl kullanıyorsunuz? Bu eğitimle ilgili geri bildirimlerinizi de takdir ediyoruz.



genel-27